Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 4. marraskuuta 2016

Reissun viimeinen linna - Castillo de los Mendoza

Tänään heräsimme sateeseen. Viimeinen kokonainen lomapäivä, joten ollaan oltu onnekkaita.

Päätimme uhmata koleaa sadetta ja lähdimme katsomaan vielä viimeistä linnaa. Tämä viimeinen linna on noin 50 minuutin ajomatkan päässä Manzanares el Realin kaupungissa  ja nimeltään Castillo de los Mendoza.

Tästä linnasta tuli etenkin mieleen satujen linnat. Siinä oli perinteiset satulinnamaiset tornitkin. Neljä tornia yhteensä.

Linnojen seinät ovat aivan tajuttoman paksua kiveä. Voi hyvin kuvitella miten turvassa on ollut linnan muurien sisällä hyökkääjiltä.

Tuollaisen talon rakennuttaminen olisi älyttömän kallista. Seinät ovat metrinkin paksuista kiveä.

Linnan on rakennuttanut Mendozan perhe ja rakennustyöt alkoivat vuonna 1475. Linnasta avautui näkymä järvelle. Hyvällä kelillä maisema on varmasti erittäin kaunis.

Linnaan maksoi sisälle 5 euroa per naama.

Meidän lisäksemme linnassa kierteli muutama suuri lapsilauma. Olivat varmaan luokkaretkellä.

Nyt on linnat nähty tämän reissun osalta. Espanjassa linnoja riittää, joten täällä voisi hyvin valita aina yhden alueen ja katsottavaa kyllä riittäisi.

Huomenna ajellaan takaisin kotia kohti etelään. Tämä reissu on ollut erittäin antoisa ja onnistunut ja voi tyytyväisin mielin lähteä takaisin. Nyt loppupäivän voi rentoutua takkatulen ääressä ja kuunnella sateen ropinaa.






























2 kommenttia:

  1. On kyllä linna ihan kuin Robin Hood - elokuvista! Mä olen kai nähnyt liikaa komedialeffoja ja piirrettyjä, kun olen varma, että jos mä kävelisin tuolla, ton haarniskan sisällä olis piilossa joku, joka sitten säikäyttäisi mut!

    VastaaPoista