Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 31. lokakuuta 2016

Viehättävä Segovia

Tänään hurautettiin aamusta Segovian kaupunkiin. Tai ihan ensiksi tietysti lenkitettiin koira ja oli aikamoinen shokki miten kylmä aamu oli. Meillä täällä 1300 metrin korkeudessa oli 7 astetta lämmintä.

Kun lähtiessämme tankkasimme auton läheisellä bensiksellä, oli siellä vain 4 astetta lämmintä. Se on sellainen lämpötila mistä meillä Aurinkorannikon asukeilla ei ole läheistä kokemusta ollut pitkään aikaan..

Matka Segoviaan on vain noin 70 kilometriä, mutta päästäksemme sinne, jouduimme ylittämään vuoren. Reitti kohosi 1700 metriin saakka ja tiellä möllötteli välillä lehmiä ja sonneja. Oli aika jännää, kun mutkaista tietä kiemurteli ja yht'äkkiä tiellä olikin isoja suloisia lehmiä.

Matka siis Segoviaan kesti, sillä tie oli mutkainen.

Perillä parkattiin auto halliin ja lähdettiin jalan tutkimaan Segovian vanhaa kaupunkia.

Ensimmäisenä tietysti huomattiin Segovian valtava ikivanha akvedukti, joka on todella vaikuttavan kokoinen. Se on tuonut vettä aikoinaan kilometrien päästä.

Menimme ensin Segovian linnaan, eli Alcazar de Segoviaan. Pääsylippu linnan maksoi 8 euroa per naama ja sillä summalla pääsi kiipeämään myös 152 porrasta linnan torniin.

Linna oli näkemisen arvoinen. Kuin sadusta. Erityisen hienoja oli etenkin eri huoneiden ja salien katot.

Rakastan isoja massiivisia linnoja ja kirkkoja. Ne on vaan jotain niin hienoa. Miten ne on rakennettu? Ihmeellistä!

Kiipesimme tietysti myös sinne torniin ja sieltä olikin komeat näköalat kaikkialle.

Linnan jälkeen vaeltelimme vanhassa juutalaiskorttelissa ja saavuimme sitten katedraalille, joka sekin on todella vaikuttavan näköinen massiivinen rakennus. Upea!

Katedraalissakin poikkesimme sisällä ja se maksoi noin 3 euroa per naama.

Kahvittelimme katedraalin edessä olevalla aukiolla, jossa oli paljon ravintoloita.

Sen jälkeen käppäilimme kaupungilla ja menimme syömään paikallista herkkua. Porsasta. Uuni porsasta.

Sitä saa melkein kaikista ravintoloista. Ja se on hyvää. Ei halpaa, mutta hyvää se on.

Tilasimme porsasta kahdelle ja saimme porsaan jalan ja jotain muita osia. Liha on suussa sulavan mureaa ja pehmeää. Sen kanssa tarjoiltiin hyviä perunoita. Oli todella maukasta!

Segovia on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja Madridistakin sinne on vain kiven heitto.

Ajomatkalla tuli nähtyä paljon kotkia ja haukkoja. Täällä on komeat maisemat ja paljon villieläimiä viihtyy näillä vuorilla.

Kävimme vielä koiran kanssa patikoimassa täällä asuntomme ympäristössä ja törmäsimme taas lehmiin. Täällä kaikki lehmät vaeltaa melko vapaasti kaikkialla.

Ihania keltaisia puitakin näkyy. Ruskaa!

Saa nähdä onko tänä yönä upea tähtitaivas kuten eilen. Täällä ei ole valosaastetta, joten taivas oli täynnä miljoonia tähtiä. Kuin timantteja. Ja linnunrata loisti yllämme kauniisti. Upea taivas! Siitä vaan ei minun taidoillani oikein kuvia saa. Sääli.

Alla kuvamateriaalia tältä päivältä. Kuvat saattavat olla hiukan sekaisin, koska olen laiska enkä jaksa niitä järjestellä enempää.
5 kommenttia:

 1. Ihan kuin joku Disney-linna! Ja miten huikeita yksityiskohtia; minä olen myös miettinyt miten ne ovat entisaikaan rakentaneet nuo linnat. Kuka, miten ja kuinka kauan on maalannut jotain katon kuviota tai kiinnitellyt marmorilaattoja? Tai tuo akvedukti. Miten kivet on saatu ladottua suoraan ja rakennelmasta oikeanlainen? Rakennusten mahtavuus vain korostuu, kun miettii moisia...

  Ei pitäis puolinälissään lukea näitä tekstejä, kun jo sun possu-peruna-kuvauksesta sain piirrettyä silmieni eteen melkeinpä nappaamasi valokuvan kaltaisen annoksen! Varmasti tooooooosi hyvää!

  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kuka on roikkunut katossa ja tehnyt ne upeat kaiverrukset ja miten ne valtavat kivet on liikutettu ilman nykyajan nostureita :D Oli kyllä upea linna! Kiitos!

   Poista
 2. Todella upeita paikkoja! Historian siipien havinaa ja kuinka entisaikaan onkaan eletty. Elämä ollut rankkaa, mutta upeita luomuksia jäänyt kuitenkin jälkipolville nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jo kuviesi perusteella mielenkiintoista nähtävää olisi päiväkausiksi. Aivan mahtavan kiehtovan näköistä :)

   Poista