Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Työskentelminen Espanjassa

Minulta kysyttiin Espanjassa työskentelystä.

Olen ainoastaan työskennellyt Suomalaisella työnantajalla, samoin miekkonen, joten en tiedä miten se eroaa Espanjalaisella työskentelystä.

Me molemmat löysimme työpaikkamme mol.fi sivulta. Siellä ilmoitetaan myös Espanjassa olevista työpaikoista.

Suuri osa suomalaisista työpaikoista Aurinkorannikolla on Fuengirolassa.

Fuengirolassa on suomalaisia kauppoja, joogastudio, kampaamoita, ravintoloita, toimistoja, kauneushoitoloita, hammaslääkäreitä, puhelinmyyntifirmoja ja vaikka mitä.

Itse en ryhtyisi puhelinmyyjäksi. Ei vaan ole meikäläisen heiniä.

Meillä kävi onni, kun saimme töitä suomalaisesta firmasta ja se ei ole puhelinmyyntiä. Työtä tehdään suomeksi normaali kahdeksan tuntia puolen tunnin ruokatauolla. Kerran viikossa on tunnin työajanlyhennys.

Fuengirolassa toimii muun muassa myös Staffpoint ja Barona, joille kannattaa laittaa työhakemusta jos mielii töihin Fuengirolaan. Heillä on työilmoituksia toisinaan myös suomalaisissa ilmaislehdissä joitä täällä julkaistaan.

Heidän nettisivuillaan on myös usein ilmoituksia ja samoin he ilmoittavat ilmeisesti myös mollin sivulla.

Minulle oli yllätys kuinka paljon nuoria on töissä Aurinkorannikolla.

Tämä ei ole pelkästään suomalaiseläkeläisten talvipaikka. Täällä asuu ympäri vuoden myös paljon nuoria 18-40 vuotiaita työläisiä.

Työskentelyä varten tarvitsee residensian, NIE-numeron, tilin, ilmottaumisen sosiaalijärjestelmään. Sosiaalijärjestelmään ilmottautumisen kautta saa sitten paikallisen KELA-kortin ja pääsee hakemaan omalääkäriä. Omalääkäri on työläiselle tärkeä, sillä ainoastaan omalääkäriltä voi hakea sairaslomaa ainakin yleisesti.

Täällä on ihmisiä, jotka rahaa vastaan hoitavat näitä asioita puolestasi, jos aika ja espanjantaidot ei riitä. Se ei ole edes älyttömän kallista.

Palkat ovat Andaluciassa pieniä. Ei kannata laittaa mitään kolmen tonnin palkkatoiveita hakemuksiin. Sinut nauretaan pihalle.

Vertailuna voin sanoa, että paikallinen kaupan kassa tienaa alle tuhat euroa. Toki eläminen on edullisempaa.

Omalääkärin määräämät lääkkeet on tosi edullisia. Lääkärillä käynti terkkarissa on ilmaista.

Suomalaisen työnantajan leivissä olemisessa on se etu, että työajat ovat mukavammat. Ei tarvitse viettää siestaa ja illat on vapaat. Riippuu tietysti mitä tekee. Ravintoloissa joutuu taatusti olemaan illatkin töissä.

Parasta täällä työskentelyssä on se, että kun pääsee töistä voi halutessaan mennä rannalle tai palmun alle köllöttelemään. Vapaa-aikana on kuin olisi lomalla aina.

Ja harrastusmahdollisuudet on rajattomat. Lähes aina on mahdollisuus harrastaa ulkona mitä lystää.

Kannattaa väijyä työpaikkoja ja jos innostaa niin hypätä ja kokeilla. Aina sitä Suomeen voi palata jos ei huvitakkaan.

Nykyaikana työhastattelut voidaan hoitaa Skypellä Suomesta käsin jos tarve vaatii. Joten kaikki on hyvin helppoa ja yksinkertaista.

9 kommenttia:

 1. Mä olin paikallisella töissä, eikä meilläkään vietetty siestaa. Riippuu sielläkin millä alalla työskentelee. Meillä tehtiin myös n.40h viikkoja, mutta koska työpäivät oli 12h, viikossa oli vain 3-4 päivää töitä. Tehtiinpä kerran sellaistakin pätkää, että joka toinen viikko oli 5 töitä 2 vapaata ja seuraavalla viikolla päinvastoin!

  VastaaPoista
 2. Minkälaisilla tuloilla sun mielestä siellä elää edes jollain tasoa "hyvin"? Ei nyt tosiaan mitään luksus-elämää, mut sellasta perus lapsiperheen arkea, jota Suomessa eläis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua. Kun itselläni ei ole mitään käsitystä paljon lapset ylipäätään kustantaa Suomessa tai Espanjassa. En tiedä lapsiperheen arjesta ja kuluista mitään :) Valitan.

   Poista
  2. Kannattaa katsoa paljon vuokrakulut on, siihen päälle sähkö joka on kallista sekä Suomea kalliimmat netti- ja puhelinkulut. Mahdolliset vakuutusmaksut, esim autovakuutus ja sairasvakuutukset jos sellaiset haluaa, julkinen sairaanhoito toimii hyvin, mutta joskus se vakuutus voi olla tarpeen. Koulut ovat ilmaisia ellei lasta laiteta yksityiseen kouluun. Kunnallisissa kouluissa tulee joitain menoja, mm koulukirjat ja tarvikkeet n 300 eur vuosi per lapsi, lisäksi ruoka maksaa ellei ota eväitä tai tule kotiin ruokatauolla. Leirikoulut ja retket maksavat lisäksi, koulusta riippuen niihin voi mennä pari sataa vuodessa. Bensa ei ole kovin paljon halvempaa kuin Suomessa. Sanotaanko näin, että tuhannen euron tuloilla per vanhempi en muuttaisi. Nämä ovat mun kokemuksia Kataloniasta.

   Poista
  3. Kataloniassa taitaa palkat ollakin paremmat kuin täällä etelässä. Andalucian palkkataso on heikompi mutta liekkö eläminen myös halvempaa?

   Poista
 3. Tuo on kyllä hyvä puoli suomalaisella työskentelemisestä ettei ole niitä älyttömän pitkiä siesta-taukoja. Toki niitä ei ole kaikilla paikallisillakaan. Mulle menis hermo niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin.
   Ei kaikilla espanjalaisillakaan ole siestaa mutta monella on ja monet ovat sitä mieltä että se olisi hyvä lakkauttaa.

   Poista
 4. Sellainen kysymys tuli mieleen, että kun katselin parista suomalaisesta välitysfirmasta vuokra-asuntoja, niin aika kovat ovat hinnat palkkatasoon verrattuna, jos ovat alkaen noin 500€ ja palkat kumminkin kovin pienet. Onko sinulla antaa vinkkiä, minkä kautta asuntoja kannattaisi katsoa / vuokrata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en vuokraisi suomalaiselta koska kämpät ovat kalliimpia. Vuokraisin suoraan paikallisilta. Kaikki työkaverini ovat vuokranneet espanjalaiselta. Riippuen kämpän koosta ja paikasta kämpät ovat 300-600 euroa. Kannattaa googletella. Itse vuokraan tutulta joten en ole joutunut vuokrakämppää etsimään. Suomalaisten kämpät ovat kalliimpia.

   Poista