Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. syyskuuta 2015

Koiralla on nuha

Meidän Jamilla taitaa olla kennelyskä. Toissa yönä hän alkoi yskiä rajusti ja yskiessään puklasi valkoista nestevaahtoa. Sellaista limaa.

Sitten nenäkin vuotaa ja silmät rähmii. Reppana on kipeä.

Jamilla oli kennelyskä viimeksi 2008, kun hän saapui meille. Pari viikkoa taloksi asettumisen jälkeen hän sairastui ja oli tosi heikossa kunnossa.

Kennelyskään on rokote, mutta Jamille ei ole sellaista annettu.

Hän saa yskän puuskia ja lepää paljon. Viime yönäkin hän heräsi kolmelta yskimään ja kakomaan. Rauhottui kun silittelin häntä ja hieroin kaulaa.

Jami menee jotenkin hätäiseksi, kun yskänpuuska iskee. Reppana ei tajua mikä vaivaa.

Ruoka on onneksi maistunut ja yleiskunto on kuitenkin ihan hyvä. Kennelyskä voi olla bakteerien tai viruksien aiheuttama. Se leviää helposti tarhoilla ja kenneleissä.

Se on koiran flunssa/influenssa, joka voi ikävimmillään aiheuttaa keuhkokuumettakin.

Koiraa kannattaa aina seurata ja jos kunto heikkenee, niin viedä lääkäriin.

Ei olla nukuttu kahteen yöhön kunnolla. Toivottavasti ensi yönä yskää ei olisi niin kovasti.

Meillä on päivällä edelleen hyvin kesäistä, mutta aamut ja illat ovat viileitä. Altaan vesikin on enää 25 asteista ja tuntuu 30 asteen jälkeen viileältä.

Kesä meni jotenkin ihan älyttömän nopeasti. Ehkä siksi, kun miekkonenkin meni töihin ja arki rullasi eri tavalla.

Moni sanoo, että kun on päivät kotona, niin aika kävisi pitkäksi. Minulla ei käy aika pitkäksi. Päivät menee aika nopeasti.

Kun aamuisin vietän aikaa pihalla, huomaan monenlaisia asioita. Naapurin vanha pariskunta lähtee joka aamu samaan aikaan jonnekkin autolla ja palaavat 15 minuutin päästä. Veikkaan, että käyvät leipomossa hakemassa aamupalaa.

Ja melkein joka aamu musta laulava lintu istuu saman Sypressin latvaan laulamaan. Se laulaa sirkuttaa 10 minuuttia ja lentää pois.

Samassa Sypressissä on myös pululla pesä. Se vie sinne koko ajan rakennustarpeita.

Toinen naapuri lähtee aamuisin töihin aina samaan aikaan ja päästää lähtiessään pienen puudelinsa kadulle tarpeilleen. Se puudeli pissaa joka aamu meidän porttiin ja meidän Jami räyhää sille. Jaminkin mielestä on vähän epäkohteliasta pissailla toisten porttiin.

Tuo alin kuva Jamista on vuodelta 2009. Hän oli ollut meillä puoli vuotta silloin.

1 kommentti: