Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 14. syyskuuta 2015

Espanjassa on ulkoilijan hyvä elää

Espanjassa on aika mukavaa asua. Varsinkin jos on sellainen tyyppi, joka tykkää ulkoilla.

Juuri mietin eilen, että miten paljon täällä on mahdollisuuksia kaikenlaiselle ulkoilmaharrastamiselle. Täällä eteläisessä Espanjassa on ihan älyttömän paljon erilaisia patikkareittejä, joissa pääsee ihailemaan ihania maisemia.

Ja tietysti ne kelit! Kesähän on liian kuuma minkäänlaiselle ulkorehkimiselle, mutta muu aika vuodesta on mahdollista tehdä ihan mitä vaan ulkona.

Suomessa on kohta ruska-aika ja sitä olen aina rakastanut. Niitä värejä ja syksyn tunnelmaa. Mutta en millään kaipaa sitä loppu vuotta muuten. Etenkään pitkiä harmaita etelä-Suomen talvia. Ei paljon nappaa se ulkoilu loskassa ja pimeydessä. Vaikka koiranomistajana sitäkin on tullut paljon harrastettua.

Meillä on vielä täällä himpun verran liian kuuma lähteä vetämään pitkiä patikointeja, mutta odotan innolla sitä, että hieman viilenee ja pääsee testailemaan eri reittejä. Eväät vaan reppuun ja kävelemään.

Haluaisin käydä testaamassa yhden kahdeksan kilsan reitin, joka on lähellä Granadaa. On kuulemma kiva patikkareitti. Eikä liian pitkä, kun se sisältää kuitenkin jonkun verran kiipeilyä.

Tässä kuvien muodossa vähän muisteloita meidän ulkoiluista täällä.

2 kommenttia:

 1. Tämäkin niin totta! Kanarian patikkareiteistä on olemassa ihan kirjakin. Harmittaa, ettei isommin käyty patikoimassa siellä asuessa. Molemmat teki pitkää työpäivää ja kun vapaat osui samalle päivälle, ei jaksanut lähteä ajelemaan ylös vuorille, missä suurin osa reiteistä kulkee.

  Toinen suosikkini ulkoilmapuuhista on ratsastus. Kolmesti olen käynyt Kanarialla ratsastelemassa. Oli se vaan aika upea länkkärifiilis, kun laukattiin hiekka pöllyten kaktusten ja kuivien pikkupuskien ohi! Enää on kokematta se rantavedessä laukkailu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarialla on varmasti myös ihania ulkoilumahdollisuuksia.
   Minä en ole ratsastanut koskaan. Tosin olen hepoille allerginen. Pelkkä silittäminen saa aikaan kutinaa ja paukamia. Mutta on ne hienoja komeita eläimiä!

   Poista