Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Työskentely Espanjassa

Tänään oli miekkosen eka työpäivä. Pikku hiljaa katsoo, että onko paikka sellainen jossa hän viihtyy.

Sen verran voin paljastaa, että hän on töissä Suomalaiselle yritykselle, joka toimii täällä Aurinkorannikolla.

Yleensä se, että täältä löytyi töitä, on melkoinen ihme. Andalucian alueella on suurin työttömyys koko Espanjassa ja jossain vaiheessa ainakin Andalucian työttömyysluvut oli koko Euroopan Unionin synkimmät.

Jos tälle alueelle halajaa töihin, niin täytyy osata Espanjaa. Muuten ei kukaan sinua palkkaa. Ellet sitten löydä töitä Suomalaiselta.

Täällähän on valtavan paljon Suomalaisia yrityksiä. Osa on ihan pikkuisia, kuten vaikkapa pieni liike, joka myy Suomalaisia tuotteita Suomalaisille. Tai vaikkapa leipomo, kirjakauppa jne..

Täällä on myös monenlaisia puhelinmyyntifirmoja, mutta siihen en minä enkä miekkonen ryhtyisi, kuin ehkä äärimmäisessä hengenhädässä.

En halua alaa mollata, mutta meistä ei vaan ole siihen. Vaatii tietynlaista luonnetta kai.

Sitten täällä toimii myös Barona/Argenta. Heidän kauttaan hoidetaan monen Suomalaisen firman aspoja ja puhelimeen vastataan siis täällä.

Suomalaisilta voisi löytää töitä, jos muutto Aurinkorannikolle kiinnostaa.

Myös erilaiset apteekit ja lääkäriasemat usein palkkaa mielellään Suomea puhuvia, koska täällä on paljon Suomalaisia asiakkaita, mutta näissä töissä useimmiten pitää osata myös Espanjaa.

Täällä työjutut toimii jossain asioissa eri tavalla, kuin Suomessa. Lomapäiviä kertyy enemmän, sairaspoissaolo vaatii aina terveyskeskuslääkärin lomalapun. Yksityiseltä lääkäriltä sitä ei voi hakea. Palkat on huomattavasti pienemmät kuin Suomessa.

Miekkoselle firma hankki sosiaaliturvatunnuksen. Nyt hän voi hakea omalääkäriä terveyskeskuksesta. Ilmeisesti minäkin saan sotun, kun kuulun samaan ruokakuntaan. Meillä on kyllä vielä voimassa olevat yksityiset sairasvakuutuksetkin.

Täällä kuulemma pääsee lääkärille terveyskeskuksessakin yleensä samana päivänä. Toisin kuin Suomessa. Tai ainakin oma kokemukseni Helsingistä on 10 vuotta sitten, kun olisin saanut lääkäriajan 3 kuukauden päähän. Siihen loppui meikäläisen julkisen terveydenhuollon käyttö. Uskomatonta touhua!

Mutta mikäs täällä valoisassa ja lämpimässä on työskennellessä!

Minä olen tänään siivonnut kämppää. Se on meidän kotirouvien osa.

Pihalla viinirypäleet kehittyy, mutta pahoin pelkään, että niistä tulee taas sellaisia muumiorypäleitä. Taitaa meidän pihan maaperä olla vähän heikkoa.

Helteet jatkuu ja hiki on pysyvä olotila nyt. Huh huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti