Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Yhdeksäs matkapäivä - Ajo Italiasta Gironaan

Lähdettiin aamulla Italiasta ja ajoimme koko päivän tänne Espanjan pohjoisosaan Gironaan.

Matkalla satoi, paistoi ja ukkosti. Pahin oli kuitenkin edessä juuri ennen Espanjan rajaa Pyreeneillä. Alkoi jumalaton vesisade. Sellainen ettei olla ennen nähty.

Moottoritielle kertyi vettä senttejä ja näkyvyys katosi. Ihmiset hidasti neljäänkymppiin ja osa parkkasi tien sivuun. Ylemmiltä silloilta ryöppysi vettä alas meidän tielle.

Jännitti kyllä. Oli niin kova sade ja auto vesiliirrossa hyvin herkästi.

Päästiin kuitenkin turvallisesti perille. Sääliksi käy niitä, jotka oli menossa toiseen suuntaan. Kataloniassa oli ollut jotkut kisat ja Ranskaan päin menevä motari seisoi. 10 kilsan jono joka ei liikkunut ja iso osa oli prätkillä. Siinä vesisateessa. Reppanat.

Ranskassa nähtiin useampi superauto. Meidät ohitti Porcheja, kolme Ferraria, McLaren ja Lamborghini. Helsingissä näkee Ferrareita pari kertaa vuodessa, mutta täällä niillä suhaa useampi.

Koira matkusti nätisti vaikka sillä olikin vähän tylsää.

Nyt ollaan Gironassa hotellissa ja lähdetään kohta illalliselle. Huomenna matka jatkuu kohti etelää ja varmaan ajetaan samanmoinen rupeama huomennakin perille kotiin.

Oli tosi ihana loma ja paljon tuli nähtyä. Nyt kaipailee kuitenkin jo pois tien päältä.

Ei ole paljoa kiinnostavaa kuvamateriaalia tältä päivältä.

Meikäläiset lähtee nyt ruokailemaan. Adios!

2 kommenttia:

 1. Tuli mieleen tuosta teidän sadepäivästä eräs päivä Kanarialla, kun illalla alkoi sataa kuin ... no, sieltä. Olin lähdössä töistä kotiin (n. 40 km ajomatka) ja kuubalaiset työkaverit alkoi varoitella vuoronperään, kuinka vaarallista on ajaa, kun sataa noin paljon ja pitää mennä hitaasti ja varoa vesiliirtoa ja ja ja... Kunnes tokaisin: "Muistattekohan te nyt ollenkaan mistä mä olen kotoisin...?" Kaikki repesi nauramaan ja totesivat, että jos minulla ei ole kokemusta tuosta kelistä, niin ei sitten kenelläkään!

  Gironassa oli ainakin tänään jalkapallon kakkosdivarin peli Girona-Zaragoza, jonka voittaja pääsee pelaamaan Las Palmasia vastaan noususta La Ligaan. Zaragoza vei otteluparin maalein 4-4 vierasmaalien turvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli vissiin prätkäkisatkin.

   Suomalainen taitaa vaikeat kelit :D

   Poista