Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Viides matkapäivä - Modena ja Vicenza

Viides matkapäivä starttasi edelleen kuumana. Hurautimme autolla noin 150 km Modenan kaupunkiin.

Modenassa on yksi Ferrarin museoista ja Modenan vieressä on Lamborghinin tehdas ja sen yhteydessä on pieni museo myös.

Luonnollisesti miekkoseni autoista pitävänä halusi tutustua näihin molempiin ja minuakin tietysti kiinnostaa nähdä kauniita superautoja, vaikka en muuten autoista ymmärräkkään.

Menimme ensin Lamborghinille. Sisäänpääsymaksu on 13e per naama. Autoja oli 60-luvulta eteenpäin.

Nättejä menopelejä olivat, vaikka itse pidänkin enemmän Ferrareiden ulkonäöstä.

Museon ulkopuolella kävellessämme ohitse sujahtikin Lamborghineja ja Alfa Romeo ja Ferrari. Italialaiset todella osaavat tehdä upeita autoja.

Sellaisia nämä italialaiset ovat. Arvostavat elämän nautintoja. Kaikessa on estetiikkaa. Arkkitehtuurissa, ruuassa, muodissa jne.. Autot ovat nättejä ja kruisailuun tarkoitettuja.

Lamborghinilta ajoimme Museo Enzo Ferrarille. Itse tila oli jo vaikuttava. Puhumattakaan autoista. Ferrari on Ferrari.

Kesken autojen ihastelun suuresta tilasta sammutettiin valot. Sitten alkoi mahtipontinen musiikki soimaan. Seinille ja kattoon heijastettiin kuvia Enzo Ferrarin elämästä, Ferrareista, Ferrareiden menestyksekkäistä hetkistä autourheilussa sekä Luciano Pavarottista, joka oli Enzon hyvä ystävä. Musiikki joka pauhasi olikin Lucianon laulua.

Spektaakkeli kesti viitisen minuuttia. Se oli hieno.

Enzo Ferrari museon pääsylippu maksoi 15e per naama. Ferrarilla on toinen museo Maranellossa. 26 eurolla olisi päässyt molempiin museoihin.

Nyt ne on käyty. Pakkohan ne oli nähdä, kun kerran tänne päin Italiaa sattui tulemaan.

Kävimme autojen ihastelun jälkeen lepäilemässä kämpillä ja koiraa ulkoiluttamassa. Sitten illan hieman viiletessä (armoton hikihelle ) suuntasimme vielä katselemaan Vicenzan vanhaa kaupunkia. Se on n. 5 km päässä meidän kämpältä.

Illallakin kaupungissa oli kuuma kävellä. Joen rannassa oli nuoria nauttimassa kesäillan lämmöstä juomien ja tuolien kanssa.

Täällä pyöräillään tosi paljon. Espanjassa ei juuri fillaroida ellei kyse ole ihan sellaisesta kunnon treenauksesta vuoria ylös alas.

Vanhassa keskustassa oli tosi paljon 1500-luvun massiivisia palatseja, joissa varakkaat suvut ovat asuneet. Myös paljon näkyi suuria massiivisia kirkkoja.

Huomenna mahdollisesti suuntaamme Gardalle. Toivon mukaan löydämme sieltä hyvän uimapaikankin, sillä huomiseksi on luvattu vielä kuumempaa!

Tässä kuvia taas tältä päivältä.


3 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia nuo kaupunkikuvat.

  Upeita nuo autotkin on. Jotenkin kuvittelin, että pääsyliput noihin automuseoihin ois ollut kalliimmat. Ei ne halvat ollut, mutta kuvittelin jostain syystä kalliimmiksi. Minä taas pidän (näin kuvien perusteella) enemmän Lamborghineista, nuo Ferrarit kun on lähes aina punaisia... yök...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat Lambot oli tosi hienoja.
   Itse pidän punaisesta joten Ferrarit on kyllä hienoja :D

   Poista
  2. Vanhat Lambot oli tosi hienoja.
   Itse pidän punaisesta joten Ferrarit on kyllä hienoja :D

   Poista