Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Toinen matkapäivä - Nizza

Heräsimme ajoissa ja olimme tien päällä yhdeksän aikaan. Lähdimme huristelemaan kohti Nizzaa.

Aamu Espanjassa oli selkeä ja näimme hienosti maisemia kun ylitimme Pyreenit.

Ranskassa alkoi keli hiostua. Täällä on 33 astetta lämmintä ja ilma seisoo paksuna. Tuntuu ettei ilmassa ole happea.

Matkallamme näimme ukkospilvet ja sadetta, mutta se ei raikastanut ilmaa lainkaan.

Onneksi autossa on ilmastointi. Muuten olisi voinut pökrätä.

Saavuimme siis tänään Nizzaan ja kauniit on maisemat täälläkin. Ranskan eteläosa on hyvin vehreää ja matkalla näkyi Alppejakin.

Täällä Ranskan Rivieralla on upeita jahteja ja turkoosi meri. Vuoret kohoaa kauempana ja Nizza on pullollaan upeita ikivanhoja taloja ja huviloita.

Ainut vaan.. Ranska ei ole lempimaani. Ranska on itseasiassa aika häntäpäässä omalla listallani. Miksikö? No, en ole missään saanut niin huonoa palvelua kuin Ranskassa. Tämä on viides kerta tässä maassa ja aina sama juttu.

Tänään tilasin kahvia erittäin ontuvalla ranskalla ( koska täällä hyvin harva puhuu englantia)  niin kahvilan myyjät repesi nauramaan. Ihan päin naamaa. En mä niin huono sentään ollut. Omasta mielestäni ainakaan.

No otan silti ennemmin naurua vastaan, kuin silmien pyörittelyä tai nyrpistelyä.

Ranskaa pidetään maailman ihanimpana matkailumaana, mutta käytyäni yli 20 maassa, sijoitan Ranskan häntäpäähän.

Ranskassa on kauneutta, upeuttakin. Ranskassa on historiaa ja kaikkea mistä normaalisti innostun. Silti jotain puuttuu.

En tiedä onko se sitten ne ihmiset. Ei ole samaa lämpöä kuin Espanjalaisissa tai Italialaisissa. Ei ole samaa kohteliaisuutta kuin Saksalaisissa tai Itävaltalaisissa. Ei ole samaa maanläheisyyttä kuin pohjoismaalaisissa.

En saa otetta näistä. Ehkä siinä on se kielimuuri, joka on liian vahva. Nämä kun kieltäytyvät edes yrittämästä jos toinen ei puhu ranskaa.

Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni ja ymmärrän, että taatusti löytyy miljoonia ihmisiä joilla on Ranskasta ja ranskalaisista erilaisia kokemuksia.

Ehkä olen edellisessä elämässä kerännyt huonoa karmaa, joka vainoaa minua nyt ranskalaisten kanssa.

Mutta! Näin tänään upeaa rannikkoa. Nizza on viehättävä. Kannattaa ehdottomasti pyörähtää täällä. Meri lumoaa ja rakennukset ovat viehättäviä.

Olemme yön täällä Nizzassa ja lähdemme huomenna tien päälle jälleen. Ajamme Monacon kautta Italiaan.

Olen innossani Italiaan pääsystä. Italia on sielukas ja kaunis. Ja tällä kertaa myös kuulemma erittäin kuuma. Vähän hirvittää, että miten siellä jaksaa hengailla, jos ilma on samanmoinen kuin täällä Ranskassa.

Siis kun täällä on tukalampaa, kuin meillä Espanjassa Aurinkorannikolla. Ihan kuin elokuussa.

Koiramme on matkustanut mallikelpoisesti. Hän on ihan uupunut iltaisin hotellissa. Pienet koiran aivot ei käsitä kaikkea. Jamille on tärkeää päästä laumansa eli meidän mukaan.

Ai niin vielä eräs juttu Ranskan matkailussa. Täällä rahaa palaa ilmaan melko tehokkaasti, sillä tietulleja on valtavasti. Jatkuvasti saa olla rahaa kaivamassa tietulleille. Tällä reissulla menee niihin rahaa varmaan reilu sata euroa. Tämä kannattaa Ranskan matkaajien muistaa.

Tässä kuvia tältä päivältä.


2 kommenttia:

  1. Oi ihana Nizza! Itse olen käynyt Ranskassa kahdesti; juurikin Nizzassa ja Pariisissa. Olen samaa mieltä, ettei ranskalaiset ole luonteeltaan samanlaisia kuin esim. espanjalaiset, mutta en ole törmännyt epäystävälliseen käytökseen onnekseni. Harmillisia tuollaiset kokemukset, jättävät tosiaan koko maan suhteen pahan maun suuhun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siksi Ranska on meille vähän sellainen läpikulku maa :) Sen kautta on ajettava jos tahtoo Saksasta Espanjaan, Espanjasta Saksaan tai niinkuin nyt, Espanjasta Italiaan. Nättiä täällä kyllä on.

      Poista