Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Paluu kotiin

Ajoimme koko päivän ja saavuimme juuri illaksi kotiin. Matkalla satoi, paistoi ja ukkosti. Koko Espanjassa on tänään ollut ukkoskuuroja.

Aamulla kun lähdimme ajamaan hotellilta ihmettelin miten olen niin väsynyt. Hyvä että pysyin hereillä. Nuokuin silmät ummessa apukuskin paikalla. Sitten alkoi särkemään päätä.

Pysähdyimme jalottamaan koiraa huoltoasemalle ja kävin hakemassa maitokahvin. Ja sen jälkeen virkistyin. Olen ihan varma, että otin hotellilla aamupalalla kofeiinitonta kahvia vahingossa automaatista. Mietin, kun näin  kofeiiniton kahvi tekstin, että kuka ihme haluaisi juoda kofeiinitonta kahvia. Painoinko automaatista vahingossa sitä?

Sen on oltava selitys, koska olen kofeiiniaddikti sen verran, että jos aamulla ei saa kupillista kahvia, niin en herää ja iskee päänsärky.

Matka oli väsyttävä ja pitkä. Tuhat kilsaa taas.

Espanjan maisemat oli pitkälti vuoria ja oliivipuita silmän kantamattomiin.
Italiassa ja Ranskassa maisemat olivat vihreämpiä ja viiniä kasvoi kaikkialla. Täällä enemmän sitrus- ja oliivipuita.

Kotiin päästyämme odottikin sitten ikävä yllätys. Hanasta tuli heikosti vettä. Vesitankkimme oli tyhjä ja vesimittari pyöri vaikka emme laskeneet vettä.

Pihalla on hajonnut vesiputki. Se on vuotanut ties kuinka monta päivää poissaollessamme. Vesilasku tulee olemaan hulppea. Vettä on mennyt uima-altaallisia..

Tämä on kolmas kerta kun putki hajoaa täällä. Vanhat putket. Viimeksi pari vuotta sitten täällä asuessamme kävi samalla tavalla. Mutta nyt se kävi juuri silloin kun emme olleet kotona. Tyypillistä. Karman laki. Juuri kun olemme poissa iskee vesikatastrofi ja vesilaitostahan ei kiinnosta olemmeko käyttäneet vettä vai onko se vahinko.

Huomenna alkaa armoton putken kaivuu pihalla ja etsimme vikapaikan. Nyt vedet on laitettu pois päältä ettei sitä lorise enempää.

Että sellainen kotiin paluu.. Oli jotain iloistakin. Kylvimme auringonkukan siemeniä jokin aika sitten ja nyt kotiin palattuamme ne olivat alkaneet kukkia. Ei kaikki mutta osa. Ne ovat niin kauniita.

4 kommenttia:

 1. Ei sais nauraa, mutta auringonkukat kukoisti, kun niitä oli kasteltu hyvin...!

  Ei kun kauhean huonoa tuuria, et sen putken nyt on pitänyt paukahtaa. Olisko mitään apua vesilaitoksen kanssa asiointiin, jos teillä olis varausvahvistus / lasku tms. majapaikasta Italiassa, josta näkyisi millä aikavälillä olette olleet pois kotoa? Espanjan kiemurat tuntien ei välttämättä auta mitään, mutta ainahan voi kokeilla...

  Parempaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun vesilaitosta ei kiinnosta muu kuin se, että vettä on kulunut. Pari vuotta sitten kävi samanmoisesti eikä vesilaitos antanut kuin ainoastaan maksuaikaa laskulle.
   Jätemaksuista saa hyvitystä kyllä jos voi todistaa että kyseessä on vesivahinko. Jätemaksut on sidottuna vedenkulutukseen täällä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista