Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. kesäkuuta 2015

Kuudes matkapäivä - Lago di Garda

Aamiaisen ja koiran lenkityksen jälkeen suuntasimme kohti Gardajärveä ja Sirmionea.

Sirmione on pieni kaupunki Gardan eteläpäässä. Sinne ei voi ajaa sisään autolla. Syykin selvisi. Kapunkiin mennään vanhan linnan portin ja laskusillan kautta ja sinne ei ole kellään muulla kuin asukkailla lupaa ajaa. Lisäksi kujat ovat hyvin kapeita.

Sirmionen linnaa ennen on isot parkkialueet vierailijoille.

Vierailimme Sirmionen linnassa. Kiipesin korkeimpaan torniin saakka nähdäkseni näköalat. Sisäänpääsymaksu linnaan on 4 euroa.

Kiertelimme kaupunkia ja katselimme järveä. Garda on hyvin suuri järvi verrattuna Comoon. Como on mielestäni hieman intiimimpi. Garda sen sijaan on todella iso ja sen ympärillä on paljon pikkukyliä ja kaupunkeja.

Sirmionessa on miljoona jäätelöbaaria josta saa mahtavaa Italialaista jäätelöä. Ne on tehty aidoista marjoista ja hedelmistä, eikä mistään makuaineista.

Sirmionesta hurautimme pohjoiseen päin itärannikkoa pitkin. Etsimme uimapaikkaa.

Emme löytäneet hiekkarantaa, sillä Gardan rannat on kivirantoja, mutta löysimme hienolla maisemalla varustetun rauhaisan rannan.

Toisella puolella järveä kohosivat upeat vuoret. Täällä on vaan niin kova helle, että vuoret ovat usvassa. Kutsun sitä "helleusvaksi" ja sitä on jatkuvasti Espanjassa kesällä.

Uiminen Gardassa oli taivaallista! Vesi oli lämmintä, mutta virkistävää ja vesi oli niin upean kirkasta.

Uimisen jälkeen suuntasimme takaisin Vicenzan kämpälle kaupan kautta. Täällä saa ihan erilaista jauhelihaa kuin esimerkiksi Suomessa. Niin isoksi jauhettua ja värjäämätöntä. Todella hyvää! Ei mitään pakastekamaa.

Tämä Italian maaseutu tuntuu todella vihreältä, kun on pitkään ollut etelä-Espanjassa. Täällä on valtavasti puita ja vihreyttä.

Viiniviljelmiä on todella paljon. Rypäleet näyttää vaan vielä aika pikkuruisilta.

Käytimme koiraa lenkillä äsken tuossa lähettyvillä olevalla järvellä. Se oli hyvin erilainen järvi kuin Garda. Se on mutainen ja umpeen kasvanut, mutta kaunista sielläkin oli. Hyvin vehreää. Joutsenilla oli poikanen ja uros sähisi meille kovasti vaikka kiersimme ne kaukaa.

Nyt lepäillään loppuilta ja huomenna otamme koiran mukaan ja suuntaamme kohti Dolomiitteja. Katsotaan miten ylös päästään ajelemaan.

Tässä kuvia tältä päivältä.2 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan vihreää, jos Kanarian kesälookkiinkin vertaa...
  Uskalsitte sitten uimaankin; minä olen lukenut jostain, että Garda-järven vesi olisi kesäisinkin kylmää. Ehkä nuo helteet on lämmittäneet sitäkin. Tai sitten te olette vaan hurjapäitä!
  Mikä tuo ekan kuvan vesi-linnake-raunio on? Onko se sitä Sirmionen linnaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin on Suomessa ollut niin lämmintä vettä kuin Gardassa. Se oli lämmintä!
   Juu. Linnaan pääsi myös vettä pitkin veneellä :)

   Poista