Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kahdeksas matkapäivä - Verona

Ajoimme aamusta Veronaan. Se on noin 60 km täältä meidän kämpältä.

Veronan läpi virtaa joki, jonka näimme ensimmäisenä, kun nousimme parkkihallista minne jätimme auton.

Ylitimme joen, josta löysimme vanhan kaupungin.

Vierailimme Veronan katedraalissa. Sinne maksoi sisäänpääsy 2.50e per naama.

Rakastan vanhoja katedraaleja. En niinkään katolista uskontoa, mutta heidän massiivisia katerdraalejaan. Ne ovat arkkitehtuurin mestariteoksia.

Miten ihmiset ovat voineet joskus satoja vuosia sitten rakentaa sellaisia jättimäisiä pytinkejä ilman nykyajan nostureita ja välineitä?

Katedraaleissa on myös aina kultaa ja kimallusta sekä upeita suuria seinämaalauksia. Nämä jättikirkot ovat kauniita.

Kuljeskelimme ympäriinsä ja näimme useammankin kauniin piazzan. Pysähdyimme kahville ja vedelle Piazza Ebrelle. Siellä on useita ravintoloita ja piazzan ympäröivät talot ovat upeita. Vanhoja, hieman rähjäisiä.

Kävimme myös katsomassa Casa di Giuliettan eli Julian talon. Sisäänpääsymaksulla taloon olisi päässyt sisälle, mutta koska Julia on Shakespearen fiktiivinen hahmo eikä oikea historiallinen henkilö, niin päätimme katsastaa vain tuon kuuluisan Julian parvekkeen ulkopuolelta käsin.

Käytävä joka talolle vie, on täynnä siellä käyneiden kirjoituksia. Seinään saa kirjottaa oman viestinsä jos haluaa.

Kävimme katselemassa myös suurta amfiteatteria. Se oli kuin pienoismalli Rooman Colosseumista.

Kauhean kauaa ei kaupungilla jaksanut tepastella, sillä tänään kuumuus tuntui erityisen tukahduttavalta.

Olimme 2009 kesällä Roomassa ja silloin jo sanoin, ettei sinne pidä mennä kesällä. Luulin, että pohjois-Italiassa olisi hieman viileämpää kesäkuussa, mutta eipä ole. Jos et välitä +30 helteestä, niin älä tule Italiaan kesä-elokuussa.

Meillä Espanjan aurinkorannikolla on usein +30C mutta se on rannikolla eikä silloin tarvitse rehkiä. Täällä sisämaassa Italiassa aktiivilomalla tuollainen helle imee mehut.

Ei sen puoleen, ihana loma meillä on ollut. Huomenna startataan aikaisin aamusta ja lähdetään ajelemaan kotia kohti.

Päätimme ajaa huomenna suoraan Gironaan Espanjaan, jossa pysähdyimme tullessakin. Girona on puolimatkassa. Sinne on 1100 kilsaa. Vedetään Ranskan läpi hippulat vinkuen ja yöksi Espanjaan. Ranskan kanssa kun meillä on vähän paha karma. Se ei tykkää meistä eikä me siitä. Vaikkakin Nizza oli kyllä kaunis.

Koira on useimpina päivinä viettänyt siestaa viileässä kämpässä. Sekin puuskuttaa lenkillä, kun on kuuma. En ole hirveästi huomannut Jamissa mitään muutosta hormonikapseleiden laiton jälkeen. Se höyryää naarashajujen perässä kuten ennenkin ja urostelee jonkin verran muille uroksille edelleen.

Huomenna koiraparka taas tylsistyy pitkällä automatkalla, mutta pidämme aina monta pysähdystaukoa, että pääsemme kaikki jalottelemaan.

Tässä kuvia tältä päivältä.

2 kommenttia: