Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Koiran eläinlääkäri visiitti ja hellevaroitus

Eläinlääkäri visiitti meni paremmin, kuin uskoin. Fuengirolan suomalaisella eläinlääkäriasemalla on tosi mukava henkilökunta ja he ymmärsivät hyvin Jamin pelkoja ja sitä, että herra ei anna tutkia itseään.

Keskustelimme ja Jami odotti kuonokoppansa kanssa stressaantuneena mitä tuleman pitää. Lääkäri oli sitä mieltä, että kokeilemme sellaista huuhteluliuosta Jamin vaivoihin ja hän suositteli, että kastraatio olisi hyvä apu. Se auttaisi uroksen turhautumiin ja urosteluihinkin ja etenkin rauhoittaisi sitä eturauhastakin.

Jamille paras olisi ns.kemiallinen kastraatio, sillä hänellä on piilokives ja se tarkoittaa isompaa leikkausta. Kemiallisessa kastraatiossa ihon alle niskaan ammutaan sellainen pieni kapseli, joka ajaa saman asian, kuin perinteinen leikkaus.

Lääkäri sanoi, että voimme esilääkitä Jamin rauhalliseksi jo kotona ja sitten tuoda asemalle ja siellä sitten laitetaan vähän lisää rauhoittavaa siksi aikaa, että saadaan kapseli laitettua ihon alle.

Normaalisti koiraa ei tarvitse rauhoittaa kemiallista kastraatiota varten, mutta meidän koira on niin hankala potilas, että se on välttämätöntä.

Toipuminen on helppoa sillä ei ole isoja haavoja. Ainut vaan, että kemiallisessa kastraatiossa kapseli pitää uusia 6kk-vuoden välein. Jos sitä ei uusi, koiran hedelmällisyys palaa ennalleen.

Tätä olisi Jamille luvassa loppukuusta. Reppana. Toinen oli niin reipas tänään. Olen hirmu ylpeä.

Niin ja toinen juttu.. Jami on päässyt aika lihavaan kuntoon täällä Espanjassa. Se on ihan meidän syytä. Emme ole vähentäneet ruuan määrää vaikka kuumina päivinä liikuntaa on ollut vähemmän. Jami oli tänne tultaessa 50 kiloinen ja paino on karannut 60 kiloon. Oikein hävettää.

Ostimme nyt hänelle laihdutusruokaa ja sitoudumme toden teolla siihen, että herkkusuun paino saadaan tippumaan.
Etenkin kastraation jälkeen koiralla saattaa paino nousta, joten on tärkeää olla tarkkana.

Jami on niin perso herkuille ja me ollaan oltu liian lepsuja.

Sellaisia uutisia. Nyt vaan täytyy henkisesti valmistautua kuun lopussa siihen pikkuiseen operaatioon.

Meille on annettu tänne keltainen varoitus säästä. Huomiseksi on luvattu +36C astetta ja se on paljon toukokuussa. Täällä on ollut todella kuumaa ja kelit on jo nyt kuin heinäkuussa. Saisi vähän viilentyä. Varoittelivat lämpöhalvauksesta.

Sisämaassa Sevillaan on lupailtu +40C lämpöä. Kammottavaa!

Voisinko lähettää Suomeen 10 astetta?

3 kommenttia:

 1. Kiva, että löytyi ratkaisu Jamin vaivoihin. Kanarialla on ollut tänään +43 astetta ja kuuma tuuli sekä kalimaa.... Yök...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivotaan että sillä Jamin vaiva helpottaisi.
   Hui mikä helle Kanariallakin! Täällä on poikkeuksellisen lämmin toukokuu.

   Poista
  2. Juu toivotaan että sillä Jamin vaiva helpottaisi.
   Hui mikä helle Kanariallakin! Täällä on poikkeuksellisen lämmin toukokuu.

   Poista