Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. toukokuuta 2015

Ajanvaraus eläinlääkärille ja Mijaksen ihanat myymälät

Vierailimme tänään Fuengirolassa suomalaisella eläinlääkärillä. Meillä ei ollut aikaa varattuna ja lääkäri ei ollut paikalla, mutta hoitaja varasi meille huomiseksi ajan.

Meidän koiralla taitaa olla jotain eturauhasvaivoja. Tai niin ainakin epäilen. Hän on kypsempään ikään ehtinyt uros. Emme tiedä tarkkaa ikää, sillä hänet on adoptoitu Tallinnan koiratarhalta ja herra joutui sinne, koska hän oli elellyt kadulla.

Koiran passissa lukee syntymäaikana 2006, mutta se on eläinlääkärin tekemä arvio. Hän tuli meille 2008.

Koiramme on maailman huonoin potilas. Hän ei luota vieraisiin ihmisiin ja hoitotoimenpiteet ovat täysin mahdottomia ilman nukutusta. Hän taistelee vastaan ja riehuu kuin pillastunut vasikka mikäli lääkäri yrittää lähestyä.

Aikaisemmat rokotukset on hoidettu neljän aikuisen ihmisen pitäessä kiinni..

Toivotaan, että huominen tapaaminen eläinlääkärin kanssa hoituisi edes nopeasti. Sillä jo rauhoituspiikin laittaminen tulee olemaan kamppailu.

Ymmärrän Jamia. Hänellä on rankka elämä takana ennen meitä. Häntä ei ole koulutettu nuorena, hän on hyvin epäileväinen ja pelkää kovasti. Kesti kauan, että hän edes oppi luottamaan sen verran, että antaa korvat puhdistaa.

Jami on muuten hyvässä kunnossa, mutta tiputtelee veritippoja. Oireet viittaisi eturauhaseen. Ja vaiva on siitä tuttu, että edellinen koira vuosia sitten sairasteli kovasti eturauhasvaivoja vanhana.

Jamilla vaivat liittyy naaraisiin. Meidän lähellä asuu koiralauma, joiden naaraat ulkoilutetaan aina tuota katua pitkin. Jami villiintyy täysin kun tytöt kulkee ohi ja heiluu muurilla murmuttaen. Oireet katosi Cabo de Gatassa, kun naaraita ei ollut lähettyvillä. Nyt taas herra käy kuumana..

Toivotaan, että saadaan Jami tutkittua jotenkin ja lääke vaivaan.

Ajoimme eläinlääkäristä Mijakseen ja kävimme ihanassa myymälässä nimeltä Novo. Siellä myydään kynttilöitä, saippuoita, luonnonkosmetiikkaa, eteerisiä tuoksuja ja kaikenlaista ihanaa. Ostimme uuden suuremman tuoksukynttilän tai siis sen mihin tulee tuikku ja päällä on kuuppa johon tulee vettä ja tuoksuöljytippoja. Ostimme myös mintun ja laventelintuoksuista öljyä.

Rakastan tuoksuja ja poltan niitä iltaisin.

Mijaksessa on myös ihana Mayan Monkey Chocolate Factory niminen suklaakauppa, jossa myydään mielettömiä suklaita, jäätelöitä ja ihania kahveja. Joimme siinä kahvit ja jäätelöäkin tilattiin.

Kyseiseen paikkaan vissiin pääsee myös ryhmät tekemään itse omia suklaita. Siellä on vaikka minkälaisia suklaita eri maista.

Kannattaa käydä jos Mijakseen sattuu menemään. Paikassa puhutaan englantia, sillä työntekijät ovat brittejä.

3 kommenttia:

 1. Ei kehnomman näköinen annos tossa vikassa kuvassa... Mäkin polttelen tuoksuja kotona, etenkin talvi-iltaisin on kynttilät ja tuoksut tuomassa tunnelmaa. Mä ostan yleensä niitä tähtisadetikun ja kartion muotoisia suitsukkeita, noita nestemäisiä en ole kokeillut.

  Toivottavasti Jami saa apua vaivaan. Näkyykö se jotenkin muuten, esim. "lirahteleeko" siltä tai juoko normaalia enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juo aika paljon, mutta nyt on ollut tosi kuumaakin. Ei lirauttele. Toivottavasti on vaan lääkkeellä hoidettava tulehdus. Hän ei muuten vaikuta sairaalta. Pikkuisia veritippoja näkyy välillä kun on nukkunut tai makoillut meidän sängyssä. Näkyviä haavoja tai jälkiä ei ole.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista