Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Upea Iznajar

Olemme suunnitelleet sitä Cabo de Gatan reissua, mutta sinne ei ole vielä luvattu tarpeeksi hyvää keliä. Sen sijaan teimme tänään aamulla pikkuretken Cordoban provinssiin pikkukylään nimeltään Iznajar.

Iznajar sijaitsee kukkulalla ja sitä ympäröi järvi melkein joka suunnalta. Alueella on miljoonia oliivipuita. Niitä on silmän kantamattomiin. Sieltä tulee valtavat määrät nestemäistä kultaa eli herkullista terveellistä oliiviöljyä!

Iznajarista on kertakaikkisen upeat näköalat järvelle. Järvi on vihertävän turkoosi. Upea!

Iznajar itsessään ei ole suuri. Siellä on vanha kirkko, linnoitus ja hyvin kapeita kujia. Joimme aamukahvit terassilla ja nautimme maisemista.

Iznajarissa on myös järven rannalla leirintäalue, jossa varmasti kelpaa lomailla. Siellä on pikkuisia mökkejäkin vuokrattavana. Leirintäalueen edessä on ihana hiekkaranta ja maisemat oliivipuille.

Leirintäalueelta saa vuokrata polkuveneitä joilla voi sitten lipua pitkin järveä. Hyvin viehättävä paikka!

Matkaa tänne Iznajariin on Malagasta noin 100 kilometriä. Sen taittaa hyvää moottoritietä pitkin tunnissa. Kannattaa käydä maisemia ihailemassa ainakin jos Malagan suunnalle tulee ja on auto käytössä.

Täällä Andaluciassa on jokaisessa provinssissa järvi. Ne on kaikki tekojärviä. Niistä provinssit saa vetensä. Järvissä elää kaloja joten onkiminenkin onnistuu (en tiedä kalastusluvista) ja niissä saa harrastaa moottorittomilla värkeillä eli kanooteilla, polkuveneillä, supeilla...

Kaikkien järvien rannoilta tai läheisyydestä löytyy yleensä leirintäalue. Alueilla on myös patikointireittejä. Tutustumisen arvoisia ja erittäin kauniita paikkoja ovat kaikki järvialueet olleet. Kesällä kannattaa kokeilla uimista ehdottomasti!

Tässä kuvamatskua retkeltä.


1 kommentti:

  1. Kaunista kertakaikkiaan! Johan on paljon kaikkia kivoja yksityiskohtia kylän kaduilla...

    VastaaPoista