Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Retki turkoosin väriselle järvelle ja vastaukset 11 kysymykseen!

Tänään aamusta ajelimme Granadan provinssiin paikkaan nimeltä Los Bermujales. Siellä on uskomattoman kaunis järvialue. Tämäkin järvi on tekojärvi, mutta se ei himmennä alueen kauneutta ollenkaan. 

Järvi on uskomattoman turkoosi ja siellä elää suuria kaloja. Kalat erottuu selkeästi syvemmältäkin, sillä vesi on niin kirkasta. 

Järvi on melko suuri ja sen pohjoispuolelta löytyy leirintäalue. Siellä kelpaa leiriytyä, sillä toisella puolella näkyy vuoret ja erityisen tyynenä päivänä ne heijastuvat järven pinnasta upeasti. Tänään oli sellainen päivä. Oli täysin tyyntä. Istuimme rannalla picnicillä ja nautimme lähes täydellisestä hiljaisuudesta.

Matka järvelle ja pois on maisemallinen. Kunhan pääsee motarilta pois, niin aukeaa upea maaseutumaisemaa, joka etenkin näin keväällä on täynnä värejä. Sierra Nevadassa näytti olevan huipuilla edelleen lunta.

Autolla tuonne hurauttaa Malagasta tunnissa ja parissa kymmenessä minuutissa ja luonnosta pitäviä suosittelen ehdottomasti käymään. Kesällä siellä on kuulemma taivaallista uida, kun vesi on hyvin lämmintä. Tänään siellä oli 25 astetta lämmintä.

Alla kuvamateriaalia retkeltä.

Ensin kuitenkin vastaan Päivänsäteen Menninkäisen esittämiin kysymyksiin, jotka liittyy haasteeseen. Ideana on vastata haastajan keksimään 11 kysymykseen ja keksiä seuraavat uudet 11 kysymystä sekä tietenkin laittaa haaste eteenpäin. Haaste on tarkoitettu blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa, jotta pienemmät blogit saisivat näkyvyyttä.

 

En tiedä meneekö tämä oikein, mutta tässä alla linkki Menninkäisen omaan blogiin ja sieltä löytyi minulle 11 kysymystä. Nyt vastaan niihin..

http://paivansateenmenninkainen.blogspot.com.es/2015/03/liebster-awards-haaste-reto-liebster.html

Joten tässä tulee vastaukset kysymyksiin:

1)   Mikä on lempielokuvasi?

Tähän ei ole yksinkertaista vastausta. Rakastan elokuvia ja pidän niin monesta, että on täysin mahdotonta sanoa vain yhtä. Klassikoista rakastan eniten elokuvia Breakfast at Tiffany's, Casablanca ja Tuulenviemää. Ne voisin katsoa monta kertaa aina uudestaan. 

Rakastan seikkailuelokuvia ja Indiana Jonesit uppoaa aina vaan, kuten myös James Bondit. Kuten myös Pirates of Caribbean-trilogia.

Espanjalaisista elokuvista lemppareitani on Mar Adentro ja Pan's Labyrinth. 

Viime vuonna ja tämän vuoden puolella olen nähnyt useita erittäin hyviä elokuvia, kuten Theory of Everything, Interstellar, Unbroken. 

Ruotsalaiset poliisisarjat (lasketaanko ne elokuviksi, kun jaksot on elokuvan mittaisia?) Wallanderit ja Beckit on hyviä.

Sitten tuli vielä mieleen elokuvat Great Gatsby, Jason Bourne-elokuvat, Drive, jotkut Tarantinon pätkistä, Almodovarit..

Olen aika monipuolinen ja katson paljon elokuvia. Laidasta laitaan. Tykkään scifistä, toiminnasta, draamasta, komediasta..

2)   Mikä oli lempiaineesi koulussa? Entä "inhokki"?

Koulussa tykkäsin historiasta ja englannista. Inhosin syvästi matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa, sekä liikuntaa.

3)   Mikä kokemus on haaveissasi?

Niitä on monia. Pääasiassa haaveeni liittyy matkustamiseen. Haluaisin matkustaa niin moneen paikkaan. Heitän tästä kuitenkin yksittäisenä sen, että haluaisin nähdä kun tulivuori purkautuu.

4)   Missä haluaisit asua, jos Suomea (tai nykyistä asuinpaikkaasi) ei saa valita?

Haluaisin asua Alpeilla. Mieluiten Itävallan Alpeilla tai Sveitsin Alpeilla. Ihan siitä syystä, että pidän molemmista maista ja siellä vaan on niin ihanan kaunista.

Voisin asua myös jollain ihanalla saarella, jossa on aina lämmintä ja missä voisi uida ympäri vuoden lämpimässä meressä

5)   Vasta vai vihta?

Vasta.

6)   Mikä on sinulle tärkein laite kotonasi?

Sanoisin, että värkki jolla pääsee internettiin. Puhelin tai tietokone. Hyvänä kakkosena kahvinkeitin.

7)   Paikka Suomessa, jossa haluaisit käydä?

En ole koskaan käynyt Turussa. Siellä on linna, jota voisin käydä katsomassa.

8)   Kuka on esikuvasi?

Jokainen sellainen ihminen, joka on uskaltanut kulkea omia polkujaan ja luoda omanlaisensa elämän. Meitä kaikkia ihmisiä ei vaan ole tarkoitettu kulkemaan täsmälleen samoja teitä ja tekemään samoja valintoja.

9)   Mikä on mieleenpainunein matkasi / retkesi?

Niitä on monia, mutta Islannin reissu on yksi niistä. Ihan sen takia, että Islanti on jotain niin uniikkia. 

10) Miten rentoudut?

Joogaamalla, meditoimalla, lukemalla kirjaa, katsomalla elokuvaa tai saunomalla.

11) Mikä on erikoisin taitosi? 

Minulla on hyödyttömiä taitoja, kuten kielen kääntäminen suussa. Saan sen pyörähtämään ympäri. Teenkö tällä taidolla mitään? En :D

Pahoittelen, mutta en tiedä yhtään blogia/bloggaria, jonka voisin haastaa. Häpeäkseni on sanottava, että en ole oikein seurannut kamalasti muita blogeja. Jos joku sellainen bloggari, joka esimerkiksi asuu Espanjassa sattuu lukaisemaan tätä, niin laittaisitko kommentteihin blogisi osoitteen. Seuraisin mielelläni. 

Kiitos Menninkäinen haasteesta!

Alla siis kuvia tämän päivän retkestä.

3 kommenttia:

 1. Voi miten upeat maisemat! Noihan voisi olla jostain Alppimaasta...

  Musta oli jotenkin ihana, että olet käynyt Islannissa, muttet Turussa. :D Turku on kaunis paikka, suosittelen. (mä voisin puolestani haluta käydä siellä Islannissa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Turku on täysin tuntematonta seutua meikäläiselle. Ei ole vaan koskaan ollut asiaa sinne. Menen kyllä joskus käymään :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista