Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Juzcar - Smurffikylä vuorilla

Kuuman kesäisen päivän iloksi huristelimme aamupäivästä Juzcariin. Juzcar on Sierra de los Nievesin vuorilla jemmassa oleva pikkuinen kylä, joka olisi kuin mikä tahansa hiljainen verkkainen Andalucialainen kylä, ellei siellä olisi kuvattu lasten elokuvaa Smurffit.

Juzcarin kauttaaltaan valkoinen kylä maalattiin kokonaan siniseksi Smurffit elokuvaa varten. Tämä pikkuruinen kylä päätti, että vaikka kuvaukset olivat ohi, niin he eivät maalaisi kyläänsä enää valkoiseksi. Tällä he ajattelivat keräävänsä turisteja. Ja turisteja siellä käykin jonkin verran.

Juzcar ei ole oikein minkään reitin varrella. Sinne ei varmaankaan eksy ihan sattumalta. Ensinnäkin sinne ajetaan Marbellan kohdilta vuorille nousevaa Rondaan johtavaa tietä. Siltä tieltä täytyy poiketa erittäin mutkaiselle ja yksikaistaiselle vuoren rinnettä pitkin kulkevalle tielle, jotta pääsee Juzcariin.

Tie todellakin on 10 kilometriä erittäin kapeaa korkeuksissa kulkevaa tietä ja jos vastaan tulee toinen auto, niin siinä täytyy toisen parkata ihan kiinni vuoren seinämään, että toinen pääsee ohi.

Tänne kannattaa kuitenkin mennä, sillä maisemat on päätä huimaavan upeat, etenkin näin keväällä.

Itse kylä uinuu vuorten välissä melkein kilometrin korkeudessa. Siellä on 300 asukasta ja kaikki talot on tosiaan sinisiä.
Talojen seiniin on maalattu smurffeja.

Kylässä on ainakin yksi pikkuinen baari, josta saa juotavaa ja edullisia tapaksia sekä ruokaa.

Vaikutti, että kylä on hyvin hidas ja rauhallinen elämän rytmiltään. Pikkuruiset eläkeläiset viettivät aikaa maisemia katsellen ja baarissa istuksien. Koiria juoksi vapaana kaduilla ja kissoja myös. Kaikkialla kukki kukkia ja siellä oli hyvin vihreää. Hauska paikka vierailla.

Tässä kuvia retkeltämme.

4 kommenttia:

 1. Onpas hauskan näköistä, kun koko kylä onkin valkoisen sijaan sininen! En olekaan muista blogeista bongannut Smurffi-kylä-postauksia, kiva kun laitoit tarinaa ja kuvia, niin pääsi nojatuolimatkalle (näemmä todella aurinkoiselle) reissullenne! (Täällä sataa lunta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta?! Voi Menninkäinen, otan osaa :D
   Juu ei ollut tuttu mullekkaan tuo kylä, mutta tiesin, että sinne mennessä on upeat näköalat niin kannatti mennä katsomaan. Hassuja nuo siniset talot, kun tosiaan täällä kaikki kylät on valkoisia

   Poista
  2. Lunta?! Voi Menninkäinen, otan osaa :D
   Juu ei ollut tuttu mullekkaan tuo kylä, mutta tiesin, että sinne mennessä on upeat näköalat niin kannatti mennä katsomaan. Hassuja nuo siniset talot, kun tosiaan täällä kaikki kylät on valkoisia

   Poista
  3. ...niin ja tarkennuksena, että ollaan siis kuitenkin Hämeessä, eikä napapiirin laitamilla... :P

   Poista