Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Lämmin päivä puutarhassa - Jardin Botanico - Historico de Malaga

Meitä hellii nyt yli 20 asteen lämpötila. Kesäiset oltavat. Tätä jatkunnee ainakin muutaman päivän vielä. Ei voi muuta kuin nauttia!

Kävimme tänään ulkoilemassa aamupäivästä Malagan kaupungin puutarhassa. Se kulkee nimellä Jardin Botanico - Historico de Malaga. Löytyy googlaamalla. Sisäänpääsy tähän suureen puistoon/puutarhaan maksaa 5,20 e per aikuinen. Puisto on laaja ja siellä voi viettää vähän kuumemmankin päivän, sillä rehevien palmujen ja muiden suurten puiden suojassa on viileän raikasta kulkea. Puisto on täynnä eri mantereilta olevia kasveja ja se on todella rehevä. Näimme aivan järkyttävän suuren Fiikuksen. En tiennyt, että Fiikus voi kasvaa niin suureksi. Meidän pihalla on muutama, mutta niitä tietysti leikataan. Tuolla olevalla Fiikuksella oli runkokin vankka kuin vuori ja oksat ylettivät ties kuinka pitkälle.

Siellä on erikseen myös kaktusalue, jossa etenkin kesän alussa näkee sitten kukkivia kaktuksia. Nyt vain osa kaktuksista oli kukassa. Alueella on myös valtava määrä sitruspuita ja tämä vuosi totta tosiaan on ollut erinomainen sitrusvuosi, sillä kaikkialla puut suorastaan notkuu hedelmää!

Näimme puistossa oravan, joka oli ensimmäinen orava mitä olen Espanjassa koskaan nähnyt. Ihan oikeasti! Tämä oravainen vielä kaiken lisäksi keikkui palmussa. Sammakoita näkyi pienissä lammikoissa ja näimme me laiskan pulskean kissankin, jolla oli selässään ruskea sydämen muotoinen läikkä.

Puistossa on kahvila, jossa voi nautiskella erinomaista kahvia ja itsetehtyjä kakkuja ja leivoksia. Miekkonen testasi porkkanakakkua ja se oli kuulemma erittäin hyvää.

Että jos tänne päin sattuu ja kiinnostusta löytyy, niin tässä puistossa kannattaa käydä. En tiedä kuinka sinne julkisilla kulkuvälineillä pääsee, sillä se on hieman syrjässä, mutta autolla pääsee kätevästi ja parkkipaikat on puiston edessä.

Tässä kuva materiaalia puistosta.


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja ihan kuin jostain sademetsästä! Mä en ole, nyt kun ajattelen, nähnyt Kanarialla ensimmäistäkään oravaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo orava oli ensimmäinen jonka minä näin tässä maassa :) ja sekin oli siitä erikoinen, että se oli paljon tummempi kuin Suomen oravat. Ehkä se oli ruskettunut ;)

      Poista