Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. helmikuuta 2015

Cueva del Gato ja vesiputous

Huristelimme tänään Rondan kaupungin lähelle sisämaahan päin. Sieltä löytyy suuri luola nimeltään Cueva del Gato eli kissaluola. Se miksi se on nimetty kissaluolaksi johtuu siitä, että joidenkin ihmisten mielestä luolan toinen suuaukko näyttää kissalta.

Luolaan meidän ei ollut tarkoitus mennä, mutta lähinnä katsomaan luolan ympäristöä. Luolaan ei edes saa mennä, koska siellä virtaa vettä ja joskus luola saattaa tulvia ihan hetkessä. Sen toinen suuaukko on korkealla vuorella ja joki kulkee sieltä alas luolaa pitkin. Luola on 8km pitkä ja siellä saattaa sortua katosta kiviä alas.

Luolan suulla oli varoituskyltti, mutta espanjalaiset ryntäsivät luolaan vauvat sylissään ja muiden lasten kanssa. Heitä ei sitten varoitus paljoa haitannut..

Joki siis laskee luolaa pitkin ja tulee sitten vesiputouksena ulos. Se muodostaa kauniin altaan luolan edustalle ja siitä joki jatkaa matkaansa vielä eteenpäin.

Alueella on patikointireittejä jotka kulkevat jokea pitkin. Siellä oli hyvin kaunista.

Me söimme joen varressa eväitä ja joimme kahvia termarista. Ilma oli ihanan lämmin ja aurinkoinen.

Näimme ajaessamme myös ainakin 30 kotkan kaartelevan taivaalla. Niillä oli selkeästi jotkut kevätkosiskelut meneillään. Olivat komea näky!

Tämä helmikuu on kauneinta aikaa täällä. Kertakaikkisen upean vihreää ja kukkivaa oli maisemat sisämaassa. Reitti Rondaan on hyvin kaunis.

Tässä kuvia tältä päivältä.


2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, miten kaunista! Ja tuo keväinen aurinko.... tulis jo tännekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis oli paikka! Tykkään kovasti noista luonnon altaista. Ja värit on nyt niin uskomattoman kauniita!

      Poista