Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Adoptoitiin aasi - El Refugio de Burrito

Tänään aamusta teimme pienen reissun sisämaahan päin. Olin netistä lukenut Fuente de Piedran kylässä sijaitsevasta maatilasta, jossa asuu "huostaanotettuja" aaseja. Nämä aasit ovat joko hylättyjä tai ne on otettu pois ihmisiltä, jotka eivät ole niistä pitäneet hyvää huolta tai mahdollisesti ovat jopa hyvin vakavasti laiminlyöneet aasien hyvinvoinnin.

Osa aaseista on ollut ihan työkäytössä ja niiden omistajat ovat tulleet liian vanhoiksi pitämään huolta niistä. Tämä paikka on nimeltään El Refugio de Burrito (englanniksi Donkey Sanctuary).

Meiltä tuonne on noin 45 minuutin ajomatka. Matkalla saimme taas ihastella upeaa Espanjan maaseutua. Oliivipuita silmänkantamattomiin, jylhiä vuoria, vihreitä kumpuja ja kukkivia mantelipuita.

Itse maatilakin sijaitsi oliivipuiden keskellä. Siellä aasit nautiskelivat juuri aamupalaa. Heillä oli heiniä naposteltavanaan ja isot aitaukset joissa telmiä. Ympäristö on kaunista maaseutua. Kyllä varmasti elämää nähneen aasin kelpaa siellä viettää eläkepäiviä.

Sisäänpääsystä ei tarvitse maksaa. Se on ilmainen. Maatilalla vipelsi muutama koira ja kissa vapaana ja aaseja saa kierrellä katsomassa omassa tahdissaan. On siellä muutama hevonen ja muulikin.

Maatilalla on pieni kauppa, josta ostettavien tavaroiden tuotto menee aasien hyväksi. Lahjoituksia saa myös tehdä. Aasin voi myös "adoptoida". Tämä tarkoittaa sitä, että maksaa haluamansa summan 15 eurosta ylöspäin ja sillä rahalla kustannetaan sitten sen aasin ylläpitoa tilalla. Me adoptoimme Apache nimisen aasin vuodeksi. Se oli ollut huonossa kunnossa kun se tuotiin tilalle. Sen omistaja oli laiminlyönyt sen kavioiden hoidon ja kaikki.

Nyt Apache elää onnellista elämää maatilalla. Se oli syömässä heinää, kun kävimme sitä katsomassa.

Yksi ällöttävä juttu on pakko mainita! Kylän alueella oli paljon karvaisia toukkia maassa. Ne matelivat samaan suuntaan kaikki. Ilmeisesti nämä olivat niitä pahamaineisia Pinjapuun toukkia, jotka ovat todella vaarallisia lapsille ja eläimille. Ne ikäänkuin syövyttävät ihoa. Ovat oikein myrkyllisiä. Ne tekevät puihin sellaista vaaleaa seittiä ja kunnan työntekijät pyrkivät tuhoamaan niiden pesiä. Näitä toukkia oli tuhansittain tuolla alueella. Kun ajoimme pois hiekkatietä, koko tie oli mustanaan niitä. Kammottavaa! Pelkään myrkyllisiä hyönteisiä, joten en ole niistä kovin tohkeissani.

Kylän ulkopuolella on Laguna Fuente de Piedra eli järvialue. Se järvi on hieman suomainen ja siellä pesii todella paljon erilaisia lintuja. Heinäkuussa järvi täyttyy Flamingoista!
Poikkesimme katsomassa maisemia siellä. Nyt siellä oli kaikenlaisia vesilintuja lillumassa. Hyvä paikka varmasti lintubongauksesta kiinnostuneille!

Tässä hieman kuvamateriaalia tältä päivältä!
4 kommenttia:

 1. Tästä paikasta olin kuullut aiemminkin mutta nyt näin ensi kertaa kuvia! Suloisia aaseja ja ällöjä noi toukat, etenkin jos niitä on pilvin pimein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niitä toukkia oli älyttömän paljon. Mustanaan...
   Juu aasit on niin suloisia ja ihanaa, että ne saavat tuolla elää mukavaa elämää.

   Poista
 2. Hei
  Olipas taas tuhti blogipläjäys! Olemme seurailleet blogiasi syyskuulta saakka ja aina tuntuu riittävän katselemista ja lukemista. Olimme syksyllä 3kk Fugessa ja ehkä juuri sen takia tekemisenne sillä suunnalla kiinnostaa edelleenkin. Tästä saa myös moni vinkkejä omaan reissuunsa.
  Kovasti olette Espanjaa tutkailleet ja espanjalaisuutta selvitelleet. Hienoa!

  Toivottavasti kuullaan taas kohta lisää kuulumisia!

  terv J&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos palautteestanne! Kiva kuulla jos kirjoituksistani on ollut hyötyä tai joku on saanut vinkkejä omiin matkoihinsa. Ennen kaikkea kiva kuulla, että blogiani lukee joku muukin kuin pelkästään äitini ja ystäväni Suomessa :)
   Otan mielelläni vastaan kommentteja!
   Espanjassa riittää paljon tutkittavaa!

   Poista