Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. tammikuuta 2015

Vierailu linnassa - Castillo de Almodovar

Teimme aamusta retken sisämaahan päin. Suuntasimme Cordobasta n. 20 kilometriä länteen päin. Siellä on pieni kaupunki nimeltään Almodovar del Rio ja tuon kaupungin vieressä kohoaa jylhänä aivan mielettömän upea linna nimeltänsä Castillo de Almodovar.

Linna on aloitettu rakentamaan jo 700-luvulla ja se on kertakaikkisen komea! Nykyään linnan omistaa eräs suku. Linna on avoinna muistaakseni joka päivä, mutta se on siestan ajan kiinni. Sisäänpääsymaksu on seitsemän euroa.

Olen käynyt useissa Euroopan linnoissa, mutta tämä linna pääsee kyllä minun listallani kolmen parhaan joukkoon. Se on kuin saduista tuttu prinsessalinna. Torneista on mahtavat näköalat pitkälle. Me tosin satuimme sinne tänään, kun oli hyvin pilvistä ja usvaista, joten kuvatkin ovat vähän sen mukaisia.

Täältä rannikolta sinne ajaa parissa tunnissa eli kannattaa käydä jos tänne sattuu tulemaan ja on vuokra-auto alla.


2 kommenttia:

  1. Vaude mikä paikka! Jos Suomenlinnaa ei lasketa, mä en ole ikinä käynyt missään linnassa... No joo, Versailles'ssa, mutta tarkoitan tollaista "linnanneito-haarniskaritari-linnaa".
    Ja hulppeat on maisemat!

    VastaaPoista
  2. Eurooppa on pullollaan upeita linnoja :) Omassa top kolmosessa on etelä-Saksan Neuschwanstein ja Sveitsin Chillon ja nyt tämä. Yritän aina käydä linnoissa jos mahdollista. Tykkään massiivisista rakennuksista ja satulinnat on vaan niin ihania :)

    VastaaPoista