Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sadetta, ruokaa ja poloinen kulkukoira

Sateiset ja koleat terveiset Espanjasta! Voi pirulainen, että on kylmä! 10 astetta lämmintä ja sataa. Täällä ei ole lämmitystä taloissa ja kun sataa, niin koko kämppä muuttuu kosteaksi ja jäätäväksi sisältä.

Suomalaiset kodit on niiiin lämpimiä..
Meillä ollaan sisätiloissa villasukissa ja paksuissa oloasuissa peiton alla.

Ei sen puoleen.. sateitahan täällä on hyvin vähän ja yleensä on kuivaa ja aurinkoista. Sitä vaan on tottunut ihanaan lämpöön.

Sateisen sunnuntain piristykseksi menimme syömään lounasta ulos. Tuolla kylällä on sellainen ravintola, jossa on hyvä ruoka ja halvat hinnat.

Itse söin Gambas pil pil-nimisen annoksen, joka periaatteessa voisi olla ihan alkuruoka, mutta minulle se käy lounaaksi. Siinä on katkarapuja öljyssä ja runsaasti valkosipulia ja chiliä. Yksinkertaista ja hyvää. Otin kyllä siihen rinnalle vähän ranskalaisia pottuja, vaikka se ei ole ehkä ihan "oikeaoppinen" tapa syödä tätä annosta...

Miekkonen söi boqueronesia eli sellaisia pikkukaloja. Kuulemma jonkunmoinen sillikala. Hyvin tyypillinen ruoka täällä ruokalistoilla.

Niin ja mainittakoon, että miekkosen kala-annos maksoi 3,50 euroa. Kohtuullista eikö?

Takaisin kotiin ajaessamme sydän särkyi, kun naapurustossamme pyörivä kulkukoira istui sateessa keskellä liikenneympyrää.. Olemme nähneet koiran jo useasti. Se pyörii etsimässä ruokaa roskiksista ja pari päivää sitten näimme, kun se kiisteli ison häijyn kulkukissan kanssa. Kissa hääti koiran matkoihinsa.
Oli koirapolo varmaan yrittänyt viedä kissan ruuat. Täällä monet ihmiset vie puistoihin ruokaa kulkukissoille ja koira oli varmaan niitä käynyt vaanimassa.

Eilen otimme kävelylle mukaan pussin Jamin ruokaa ja pääsin parin metrin päähän koirasta. Kaadoin ruuat nurmikolle. Saipahan polo syödäkseen.

Kiinni se ei anna itseään ottaa. Haluaisin viedä sen eläinlääkäriin ja voisimme katsoa onko sillä sirua.
Muuten sen voisi viedä tarhalle ja sille voisi löytyä uusi koti.

Se on arka ja suloinen. Pitää varmaan viedä sille lisää ruokaa. Josko se kesyyntyisi ja lähtisi mukaan.

Me lähdetään vielä leffaan katsomaan elokuvaa Theory if everything. Elokuva kertoo Stephen Hawkingista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti