Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. tammikuuta 2015

Kukat kukkii ja aurinko hellii

Täällä sitä ollaan taas Espanjassa! Kolmen päivän vierailu Suomessa meni nopeasti ja kerkesimme tekemään kaiken mitä menimme tekemäänkin, vaikka kiirustakin piti.

Suomessa ei kolmen päivän aikana aurinkoa näkynyt. Taivas oli harmaa ja ainakin Helsingissä oli väritöntä ja ankeaa.

Tulimme yöllä takaisin ja nyt aamulla kun heräsin, niin ensimmäisenä huomasin kesän tuoksun. Vihreän tuoksu, ruoho, kukat.. On ollut ihanan lämmin päivä ja olen nauttinut kyllä taas ihan täysillä.

Kävimme lenkillä ja huomasin erikoisen suuren liilan kukkivan pensaan. Rahapuut meidän pihalla kukkii myös. Täällä on niin paljon minulle tuntemattomia kasveja.

Täällä on niin keväistä. Ihan toista kun oli Suomessa. Kyllä aurinko vaan on sellainen voiman lähde, ainakin minulle. Kaipaan värejä ja valoa. Sinistä taivasta.

Muutamaankin asiaan kiinnitti Suomessa huomiota yhdeksän Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Aika samoja asioita, joihin kiinnitin huomiota pari vuotta sitten kun palasimme Suomeen vuoden jälkeen. Ensinnäkin hiljaisuus. Suomessa on paljon hiljaisempaa. Kadut ovat iltaisin tyhjinä. Ihmiset pelkäävät katsoa toisiaan julkisissa kulkuvälineissä  (ainakin Helsingissä). Autoilijat pysyvät kaistoillaan. Ruoka on edelleen kalliimpaa (vaikka hintoja olikin laskettu). Netti oli nopea kaikkialla. Ihmiset lenkkeilivät ja jo aikaisin aamulla. Espanjalainen ei herää aikaisin viikonloppuna. Eikä varsinkaan lenkkeile, ainakaan meidän seudulla. 

Suomeen kun tuli, tuntui kuin ei olisi poissa ollutkaan ja siltikin tuntui oudolta. Samalta se on tuntunut aina Espanjaankin tullessa. Sitä tottuu nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti