Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. tammikuuta 2015

Espanjalaisten luovat ajoratkaisut

Eilen saatiin nauttia oikein kunnon kesäpäivästä, näin tammikuussa. Aurinko porotti ja lämmöt huiteli yli kahdessakympissä. Tuuli kovasti, mutta yllätykseksemme tuuli olikin lämmin.

Tänään sitten onkin pilvisempää ja vähän "koleaa". Vain 16 astetta lämmintä. Vietimme aamupäivää tavaratalossa. Lähinnä katselimme alennusmyynnissä olevia vaateita ja sen sellaista, mutta mitään ei kyllä ostettu.

Yksi jokapäiväinen ihmetyksen aihe (tänäänkin) on se, että täällä ihmiset eivät oikein osaa ajaa liikenneympyrässä. Että jos tänne meinaa auton kanssa lomailemaan tai asustelemaan, niin muistakaa pitää silmät auki ja tarkkailkaa joka puolelle kun ajatte liikenneympyrään.
Ensiksiksikin, he eivät pysy omilla kaistoillaan ympyrässä. On täysin normaalia, että jos itse ajat sääntöjen mukaan omaa kaistaasi, niin viereistä kaistaa ajava yrittää ajaa kylkeen, päälle tai oikaista jonnekkin sinun kaistasi kautta. Sitten kun hän huomaa, että hänen sääntöjenvastainen kaistojen vaihto ei onnistukkaan takiasi, niin hän saattaa soittaa torvea.

Monen monta kertaa olemme meinanneet saada toisen auton kylkeen liikenneympyrässä. Espanjalaisilla on sellainen hassu tapa olla kaikkea muuta kuin valppaana ollessaan ratin ääressä.

Liikenne on täällä joustavampaa ja luovempaa. Ei olla niin tarkkoja säännöistä. Usein autot on myös parkattu kahteen tai kolmeen ruutuun kerralla. Sillä tavalla poikittain.
Moottoritielläkin auto saattaa ajaa kahta kaistaa samanaikaisesti, letkeän rennosti vaan.

No, se siitä liikennekulttuurista..

Aika on juossut kuin hirvi! Meillä on nyt Espanjassa eloa takana 8 kuukautta. Parin viikon päästä käväistään Suomessa muutaman päivän ajan. Ihan jännittää! Toivottavasti ei mitkään kammottavat pakkaset iske sinne silloin. Ei muuten tälläinen etelänasukki pärjää siellä. Meille +10 astetta edustaa jo totaalista kauhupakkasta.


4 kommenttia:

 1. ...eikä liikenneympyrässä osata vilkuttaa oikein; vasemmalle on kyllä useammallakin vilkku, mutta ei sinne oikealle, minne pitäisi...
  Muuten mielestäni espanjalainen liikenne on joustavampaa ja jopa turvallisempaa kuin suomalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu joustavampaa ja annetaan myös tilaa paremmin. Suomessahan ollaan liikenteessä melko joustamattomia. Täällä saa enemmän anteeksi vaikka ei ajaisi aina niin oikein.

   Poista
 2. Juuri tänään ihmettelin sakotussysteemiä tuolla kaupungilla. Jollekin pyöräilijälle kirjoitettiin sakkolappua ajamisesta jalkakäytävällä ja siinä ihan vieressä mopot ajoivat päin punaisia, eivätkä poliisit välittäneet. Oli aika k-rpiintyneen näköinen se pyöräilijä, joka sakot sai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Kuulostaa normaalilta!
   Täällähän sakoista saa myös alea jos ne maksaa hyvissä ajoin...

   Poista