Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 4. joulukuuta 2014

Tänään kotiuduttiin Barcelonasta

Tänään aamulla kotiuduttiin Barcelonasta. Barcelonassa aamu alkoikin vesisateella, joten oli hyvä lennähtää takaisin kotiin tänne aurinkoiselle etelärannikolle.

Taksikuski, joka vei meidät Barcelonassa lentokentälle kertoi, että vielä viime viikolla lämpötila Barcelonassa oli pyörinyt 20 asteessa, mikä ei ole tälle vuodenajalle tyypillistä. Samaa sanoi Gironassa eräs nainen, että on lämpimämpää kuin normaalisti. Tämä vuosi onkin ollut Espanjassa lämpimin vuosikymmeniin ja outoja sääilmiöitä on esiintynyt, kuten se meidänkin tornado.

Barcelona on hieno kaupunki, jossa etenkin vanhojen talojen tuiottelijat viihtyy hyvin. Minä itse rakastan tuiotella vanhoja taloja. Itse en pidä jättimäisistä kaaosmaisista miljoona kaupungeista, mutta tuollainen kahden miljoonan ihmisen kaupunki vielä menee. Vilskettä on sopivasti.

Myös Girona vaikutti mukavalta paikalta. Siellä oli paljon vanhoja kivitaloja ja hyvin kapeita kujia. Girona on säästynyt kaikilta sisällissotien ja kahakoiden tuhoilta.

Katalonian alueella on monia vierailemisen arvoisia paikkoja. Espanja on niin hieno maa siinä mielessä, että eri alueet eroavat toisistaan ja täällä on vaikka mitä! Täällä etelässä Andaluciassa on karua maisemaa ja valkoisia kyliä. Pohjoisessa Espanjassa taas on rehevämpää, vihreää ja talotkin näyttää enemmän "Eurooppalaisemmilta". Saarilla on varmasti myös ihan oma meininkinsä. Itse olen vain lapsena käynyt Mallorcalla Baleaareilla. Kanarian saaret on vielä käymättä.

Espanjassa voi lasketella vuorilla ja voi nauttia upeista rannoista. Toisilla alueilla sataa usein. Toisilla ei juuri koskaan. 
Etelä on karua, pohjoisessa on rehevää. Samaan aikaan kun etelärannikolla on 20 astetta, voi pohjoisessa olla miinusasteita.

Ei ihme, että Espanja vetää matkailijoita puoleensa kaikkialta maailmasta. 58 miljoonaa ihmistä tänäkin vuonna!
Retkibussissamme oli ihmisiä Uudesta-Seelannista, USA:sta, Englannista, Panamasta.. Turismi on kasvanut ja se on hyvä juttu!

Mitä Barclonassa voi ja kannattaa tehdä? No vaikka mitä! Itse en ole kesäaikaan siellä käynyt, mutta kesällähän siellä voi yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman.
Joulukuussa siellä on joulumarkkinoita.
Sagrada Familia kannattaa ainakin kerran elämässä nähdä. Se on Gaudin mestariteos! Gaudin arkkitehtuuria on Barcelonassa enemmänkin. Viime kerralla kävimme vierailemassa Palau Güellissa ja tykkäsin kovasti myös siitä. Tällä kertaa kävimme Gaudin Casa Battlossa.
Barcelonan kauppahalli, jonne pääsee La Ramblalta on ihana paikka ostaa välipalaa. Illalla vissiin tiputtavat hintoja, kun miekkonen sai ostettua eurolla kaksi kupillista hedelmäsalaattia. Muutamalla eurolla lihapiirakkaa, kinkkua ja juustoja.
Siellä on herkkuja vaikka kuinka!
Shoppailua harrastavalle hyvä kaupunki! Futisintoilijoille myös, sillä siellä sijaitsee FC Barcelonan Camp Nou stadion.
Ravintoloita on vaikka muille jakaa ja kivoja terasseja joista ihailla maailmanmenoa. Ei siis ihme, että ihmiset matkustaa tähän kaupunkiin niin paljon! Niin paljon nähtävää ja koettavaa museoista arkkitehtuuriin ja kaikkea siltä väliltä.

Tässä vielä sekalaisia kuvia Barcelona-Girona-Figueres alueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti