Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Gironassa ja Figueresissa - Dalimainen päivä

Tänään aamulla hyppäsimme bussin kyytiin ja lähdimme opastetulle koko päivän kestävälle retkelle Gironaan ja Figueresiin. Kummatkin kaupungit sijaitsevat Barcelonasta pohjoiseen. Figueres on aivan Pyreeneitten vuoriston eteläpuolella.

Ensin vietimme muutaman tunnin Gironassa tutustuen vanhaan kaupunkiin. Siellä on mm. keskiaikainen juutalaiskortteli.

Nämä pohjoisen kaupungit poikkeavat aika paljon Andalucian kylistä ja kaupungeista.

Söimme Gironassa herkullisen lounaan. Minä tapani mukaan halusin kokeilla paellaa. Miekkonen söi häränhäntää punaviinisoossilla.

Gironasta huristelimme bussin kyydissä Figueresiin ja Salvador Dalin museolle. Se vasta museo olikin! Koko museo on täysin Dalin itsensä suunnittelema.

Dali on outo, mielenkiintoinen ja nerokas. Olen aina halunnut käydä tässä museossa ja nyt pääsin. Suosittelen kaikille! Niin ja samassa talossa oli näytillä myös Dalin suunnittelemia koruja. Upeita timantteja ja kultaa!

Tälläisiä retkiä tehdään Barcelonasta 76 euron hintaan. Se sisältää kyyditykset, museolipun, kielitaitoisen oppaan. Mielestäni se oli hintansa väärti. Opas oli todella ystävällinen, osaava, kielitaitoinen ja luotettava. Museo oli upea ja Gironan kaupunkikin oli näkemisen arvoinen.
Piipahdimme myös Figueresissa eräässä isossa kirkossa. Katedraalit ja suuret vanhat kirkot ovat mielestäni niin hienoja. Mitä jykevämpi kivikirkko, sitä enemmän pidän. Ne ovat arkkitehtuurisesti niin hienoja!

Retkellä sai myös vapaa-aikaa kummassakin kohteessa. Retki kesti 11 tuntia.

Barcelonaan saavuimme takaisin nyt illalla ja täällä sateli. Gironassa oli todella kylmä. Vain 7 astetta lämmintä. Jäädyin!

Huomenna aamulla lennämme sitten takaisin Malagaan. Etelärannikon lämpöön. Barcelona on yksi lempikaupungeistani ja tulen varmasti vieläkin uudestaan.

Alla kuvia Gironasta ja Dalimuseosta sekä hänen töistään. Lisäksi kuvia Barcelonan jouluvaloista ja Barcelonan uskomattoman upeasta kauppahallista, jossa on vaikka mitä herkkuja.

2 kommenttia:

  1. Vaude mitä kuvia! Mahtavia noi Dalin teokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dali on kyllä sellainen outo nero! Tykkäsin kovasti!

      Poista