Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Suomessa ilmeisesti myrskyää näin Itsenäisyyspäivänä. Meillä hellii aurinko.

Aloitimme päivän laiskottelemalla sängyssä elokuvia katsellen puoleen päivään asti. Tai oli miekkonen tietysti käyttänyt koiran lenkillä jo varhain.

Sitten roudattiin vanha sohvan rähjä pihalle ja liikuteltiin vähän huonekaluja fiksummin.

Pieneen asuntoomme tuli heti enemmän  tilaa. Näyttää paremmalta!

Kokkailtiin herkkuruokaa ja syötiin miekkosen äidin kanssa hänen luonaan.

Aikamoisen ähkyn saikin vedettyä. Tein piiiiiiitkästä aikaa kermaisia valkosipuliperunoita. Se on sellainen ruoka mitä ei täällä tule syötyä etenkään kuumaan aikaan. Se on hyvin tuhtia ravintoa.

Minun kokkausfilosofiani on sellainen, että valkosipulia ei voi koskaan olla ruuassa liikaa.

Ja perunoista tuli hemmetin hyviä! Vaikka itse sen sanonkin. Jopa parempia kuin äidin tekemistä, vaikka nekin on tosi hyviä.

Meillä oli myös porsaan sisäfilettä.

Jälkkäriksi oli Belgialaista suklaata.

Nyt täytyy sulatella, sillä aiotaan virittää linnanjuhlat näkymään netin kautta telkkariin. Ja linnanjuhlia varten meillä on iltaherkkuina tapas makkaroita ja juustoja. Tämä päivä on yhtä laardin mässyttelyä! Ihanaa!

Voi olla, että ruuansulatuksen mielestä ei ole ihanaa...

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Voisko saada jotain vihjettä, miten teit perunat? Meidän valkosipulifilosofiat on nimittäin samat... ;)

    Hyvää itsenäisyyspäiväniltaa teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on yksinkertaisinta ikinä! Viipaloi perunat ohuiksi vuokaan. Laita kerrosten väliin suolaa ja pippuria ja leikattua sipulia ja puristettua valkosipulia. Laitat vaan kerroksia niin paljon kuin haluat. Sitten kaadat kermaa niin paljon että perunat melkein peittyy.
      Uuniin reiluksi tunniksi 200 asteeseen. Ovat hyviä sitten kun pinnalla on kerma vähän ruskettunut ja perunat on pehmeitä.
      Laitoin tällä kertaa mukaan sipulin kanssa vähän ohueksi viipaloitua purjoakin ja paprikajauhetta ihan vähän.
      JA puristin noin 15 kynttä valkosipulia mutta se on makuasia. Ei tosiaan ollut liikaa vaan aivan ihanasti. Hyvin simppeliä :)

      Poista
    2. Se on yksinkertaisinta ikinä! Viipaloi perunat ohuiksi vuokaan. Laita kerrosten väliin suolaa ja pippuria ja leikattua sipulia ja puristettua valkosipulia. Laitat vaan kerroksia niin paljon kuin haluat. Sitten kaadat kermaa niin paljon että perunat melkein peittyy.
      Uuniin reiluksi tunniksi 200 asteeseen. Ovat hyviä sitten kun pinnalla on kerma vähän ruskettunut ja perunat on pehmeitä.
      Laitoin tällä kertaa mukaan sipulin kanssa vähän ohueksi viipaloitua purjoakin ja paprikajauhetta ihan vähän.
      JA puristin noin 15 kynttä valkosipulia mutta se on makuasia. Ei tosiaan ollut liikaa vaan aivan ihanasti. Hyvin simppeliä :)

      Poista