Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. helmikuuta 2015

Välimeren kevät on värikäs

Kun täällä tuulee, niin täällä tuulee todella rajusti. Nyt on tuullut hurjasti jo monta päivää putkeen. Välillä tuuli on tauonnut kuin taikaiskusta ja sitten taas parin tunnin päästä myrskytuuli on repinyt oksia puista ja katoksia repaleeksi.

Aamulla myrskytuuli ulvoi, kun miekkonen lähti uudelle käynnille Worteniin. Ja positiivista on se, että hän sai koneen palautettua ja rahat laitettiin palautumaan hänen tililleen. Rahat tosin kuulema näkyy tilillä vasta ensi viikolla.
Espanjassa asioita hoitaessa kannattaa aina varautua siihen, että käyntejä täytyy aina tehdä kolme.

Huomasin, että meidän pihan mantelipuu on alkanut kukkimaan nyt oikein kunnolla. Se on kaunis! Kaikki on nyt niin kaunista. Värit ovat reheviä ja kirkkaita ja pörriäisiä lentelee kukasta kukkaan. Ruoho rehottaa ja kirkasta valoa on niin paljon!

Tuntuu, että kerrankin voin nauttia keväästä oikeasti. Olen allergikko, joten Suomessa kevät on aina ollut piinaa. Helsingissä katupölykausi on aina ollut kammottavaa tuskaa ja siihen päälle on tullut lepän ja etenkin koivun kukinnasta aiheutuvat nuhat, silmän kutinat ja hengitysvaikeudet. En ole ollut koskaan kevätfani. Toki täälläkin jotkut kasvit voivat kukkiessaan aiheuttaa allergiaa. Esimerkiksi Mimosan kukinta on saanut nenän kutiamaan. Mimosan kukinta alkaa pian. Saa nähdä miten tänä keväänä sen kanssa käy.

Päivälenkillä huomasimme, että Pinjapuiden toukat ovat tehneet lähistölle niitä seittipesiä ja toukkia ryömivät kadulla. Todella toivon, että pysyvät poissa meidän pihalta. Koiran takia ne hirvittää.

Minä olen aikamoinen luontokuvaaja nykyään, joten kuvamateriaali on pääosin kukkasia..

Jos huomenna kelit sallii, niin teemme retken sisämaahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti