Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. helmikuuta 2015

Kevään värit

Aurinkoa on piisannut, mutta myös ajoittain aika kovaakin tuulta.
Eilen ihan paloin kun luin hetken lehteä pihalla.

Tänään kävimme ilmastointikoneliikkeessä kysymässä uusien laitteiden hintoja. Nämä laitteet  siis talvella kuivattaa ilmaa asunnossa ja kesällä viilentää. Työmies tuli nyt illalla katsomaan tiloja ja saamme sitten hinta-arviota. On nimittäin ainakin 20 vuotta vanha värkki meidän asunnossa ja välillä se rutisee oudosti ja henkäilee siihen tyyliin, että loppu on lähellä. Työmies sanoikin laitteemme olevan "hyvin vanhaa mallia".

Olen iloinnut sitä, että eri tilanteissa espanjan kielen ymmärrykseni on kasvanut. Tänään ymmärsin melkein kaiken mitä asioidessamme meille selitettiin. Ongelma on vielä se, että puheen tuottamisessa en ole kauhean rohkea. Kai se on sellaista suomalaista arastelua. Miekkonen kommunikoi espanjaksi sujuvasti. Hän on niin hyvä kielissä.

Olen nautiskellut kevään kukoistuksesta. Joka päivä huomaan uusia kukkivia kasveja. Nimiä en tiedä juuri millekkään, koska olen liian kärsimätön selvittämään niitä. Kauniita ne silti ovat ja värejä on paljon.

Tuossa "meidän kanjonissa" kasvaa erikoinen kukkiva kasvi, joka siis tekee suhteellisen isot keltaiset kukat. Nuppu on puikulamainen. Se kasvi syö kaiken. Siis se valtaa muiden elintilan. Se on vallannut puita ja se kiipeää muita kasveja pitkin tukahduttaen ne. Siltä se ainakin minusta näyttää. Mikä lie? Olen tosi huono tunnistamaan niitä.

Kävimme tänään syömässä ulkona. Oli herkkua ja pihvillä oli kyllä kokoa! Eikä ollut pahan hintaista!

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan sun blogia, älä koskaan lopeta. Meinaatteko jäädä pysyvästi sinne vai joudutteko palaamaan Suomeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Katsellaan hetki kerrallaan. Tietysti jossain vaiheessa on palattava työelämään ja asuinpaikan sanelee siinä vaiheessa se mistä työtä löytyy :) Kiitos palautteesta!

      Poista