keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Patikoimassa El Torcalissa

Aamupäivästä olimme patikoimassa El Torcalissa. El Torcal sijaitsee Antequeran kaupungin lähettyvillä. Se on luonnonpuisto, jossa on pääasiassa valtavia suuria kivimuodostelmia. Alue on hyvin erikoinen. Kivimuodostelmat ovat ikivanhoja luonnonmuovaamia ja se on 1,2 kilometrin korkeudessa. Silti, se on joskus muinoin ollut merenpohjaa ja sieltä on löytynyt paljon meriolentojen fossiileja.

El Torcaliin ajaa täältä rannikolta noin 45 minuutissa. Siellä kannattaa käydä jos sattuu tulemaan tänne päin, mutta tietysti ihan huonojalkaiselle ei voi suositella, sillä polullakin joutuu kiipeilemään vähän kivien yli.
Samalla näkee upeaa maisemaa ja El Torcalissa patikoidessa usein näkee kotkia ja vuorivuohia, joita näimme tälläkin kerralla.
Kuumimpaan kesäaikaan sinne ei kyllä kannata mennä, sillä siellä on silloin paahtavan kuuma. Tänään aamulla sinne saapuessamme paikassa leijui tiheä usva ja lämpöä oli 7 astetta. Elikkä oli aika hyytävää. Patikointi on kuitenkin ihanaa tuollaisessa raikkaassa kelissä.

Koiramme tykkäsi retkestä kovasti, sillä sille riitti haisteltavaa. Tällä kertaa korkeuksissa laidunsi myös useampi lammaslauma. Ne kulkivat kilikellot kaulassa.

Saimme tällä kertaa patikoida rauhassa. Muita ihmisiä ei poluilla näkynyt. Alueella on muutama eri mittainen ja eri vaikeusasteinen patikointipolku.

Kun El Torcaliin saapuu, niin siellä on reittien alussa iso parkkipaikka minne autot jätetään. Sieltä löytyy myös kahvilarakennus, jossa on myös tietysti WC.
Meillä oli mukana omat kahvit termarissa, mutta tosiaan paikalta saa myös ostaa kahvia.

Tässä kuvia tämän päivän retkestä. Alkuun tosiaan oli usvaa.
2 kommenttia:

 1. Upeat maisemat ja mielenkiintoista maastoa kiviseinämineen.

  Musta toi infokyltin "Yritä olla meluamatta" on vähän liikaa pyydetty espanjalaisilta... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta hahaa :) Jos menee kahvilaan ja siellä on kaksi espanjalaista niin meteli on kuin täysi baari Suomessa. No ainakin melkein.
   Tosin minä olen itsekin aika kovaääninen säätäjä toisinaan..

   Poista