tiistai 9. joulukuuta 2014

Kaupat notkuu jouluherkkuja!

Kaupat ovat pullollaan erilaisia herkkuja näin joulunaikaan. Isossa marketissa oli aivan jättimäinen rivi erilaisia suklaaherkkuja ja muita makeisia. Espanjalaiset syövät myös joulun aikaan Turronia. Turron on eräänlainen nougaan tyyppinen makeinen. Se valmistetaan hunajasta, kananmunasta ja manteleista ja usein siihen on lisätty sitten vielä jotain extraa, kuten hedelmiä tai suklaata.

Täällä kun menee kauppaan, niin yleensä on ihan älyttömän suuri valikoima kaikenlaisia leivoksia ja makeisia. Espanjalaiset eivät ehkä ole niinkään karkkikansaa kuten suomalaiset, mutta erilaisia leivoksia ja suklaaherkkuja on paljon.

Nyt joulunaikaan myös kinkut ovat erityisesti esillä kaupoissa. Kuivakinkut ovat espanjan ylpeys ja suuri herkku! Jos ei kokonaista kinkkua halua ostaa, niin siivutettuina saa ostettua ihan samaa kinkkua. Itse pidän siitä. Kinkussa on mukana yleensä aina sopivasti sitä rasvaa.

Emme ole ihan vielä suunnitelleet mitä meidän joulupöytään tulee tänä vuonna. Saattaa olla, että ostamme ankanrintaa jouluaatoksi. Mahdollisesti teen myös punajuuresta laatikkoa ja joulupöydässämme on ehkä myös perunalaatikkoa. Aion myös graavata lohta itse. Sillejä ostimme eilen paikallisesta Ikeasta, jossa on ruokaosastolla pohjoismaisia herkkuja.
Joulupöytään tulee myös varmasti espanjalaista kinkkua ja juustoja. Meille tulee suomalais-espanjalaisia herkkuja pöytään siis.
Turronia ja suklaata hankitaan runsaasti! Itse en turronia voi syödä manteliallergiani takia, mutta miekkonen taatusti syö sitä.

Täällä monessa kaupassa hedelmä- ja vihannesosastolla on työntekijä, joka punnitsee kaikki vihannekset ja hedelmät. Se tuntuu hassulta, kun Suomessa asiakas itse punnitsee pussittamansa vihannekset. Täällä joutuu jonottamaan vaa'alle, jossa yhden työntekijän tehtävä on punnita ja laittaa tarra pussiin.

Ostamme oliiviöljyn aina 5 litran jättipulloissa. Laskeskelin, että nyt 7 kuukauden aikana olemme käyttäneet oliiviöljyä reilu 20 litraa. Oliiviöljy on parasta öljyä mitä kehoonsa voi laittaa ja itse läträän sen kanssa päivittäin aika reilustikkin. Suomalaisten kannattaisi siirtyä niistä kaikenmaailman rypsi- ja auringonkukkaöljyistä enemmän oliiviöljyyn. Oliiviöljy on kasvisöljyistä ainoa, jossa omega rasvahappojen suhde on sellainen, ettei se aiheuta tulehdusta kehossa.

Ikeasta ostimme eilen kaikenlaista tarpeellista, mutta mukaan tarttui myös pieni täytetty pandakarhu, jonka annoimme koiralle. Laitan tähän kuvan, kun eilen illalla Jami alkoi nukkumaan panda pään alla. Suloinen! Tosin hetkeä aiemmin pandaa oli purtu ja kuritettu aika rajusti.


4 kommenttia:

  1. Oi toi Jamin kuva on ihaaaaana! "Älä nalle ole vihainen, että vähän retuutin..."

    Turrón ja kuivakinkku on aika ällöjä. Samoin espanjalaiset leivonnaiset. Minä ajattelin yllättää appivanhemmat kuskaamalla joulupöytään Suomesta maistettavaksi lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä tehdä joulutorttuja ja rosollia. Saa nähdä kuin torttujen kanssa käy... Viemme mukanamme jouluksi myös Fazerin sinisiä konvehteja. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mun mielestä se kinkku on ihanaa :D Ja Fazerin suklaita aina ylistetään Suomessa, mutta olen syönyt parempia suklaita muualla :) Makuasioita. Rosollia voisi tehdä! En muistanutkaan. Ja tortuista appivanhemmat varmasti pitävät ☺ Menettekö Kanarialle siis jouluksi?

      Poista
    2. Jeps! Jouluksi kotiin <3
      Ollaan kaikki pyhät, joulu, uusivuosi ja reyes! Vielä pitäis 10 pv malttaa....

      Poista
    3. Ihanaa. Kanarialla on varmasti lämpimämpää kuin meillä.
      Täällä on olot muuttuneet hyytäviksi. Voiko Kanarialla uida meressä talvellakin?

      Poista