Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. joulukuuta 2014

Espanjalainen ei aina oikein osaa luoda aikataulua

Olemme tämän päivä odotelleet asuinalueemme puutarhuria. Hän lupasi eilen tulla kaatamaan huonokuntoisen palmun pihaltamme. Hän sanoi, että tulee aamupäivästä. Tarkempaa aikaa kysyessämme hän ei kyennyt sitä antamaan. Nyt on iltapäivä eikä työmiestä ole näkynyt.

Tämä on ilmeisen normaalia. Espanjalaiset ovat mukavia ja ihania, mutta suomalaisen kallo ei tahdo ymmärtää tälläista kyvyttömyyttä luoda aikataulua tai pitää kiinni sovituista ajoista.

Tiedän, tämä on erilainen kulttuuri. Täällä ei eletä minuutin tarkasti suorittaen.
Uskon, että täällä ihmiset ovat tietyllä tapaa onnellisempiakin sen takia, että ei juosta kello kaulassa.

Tämä sama on ollut internetin asentajan kanssa muun muassa.
Suomessa tulisi aikamoista huutia jos aikataulut ei pidä.

Ei auta kuin taas oppia, että täällä aikataulut joustaa ihan eri tavalla ja sitä joutuu odottamaan työmiestä koko päivän kotona. Maassa maan tavalla.

Sitä arvostaa taas ihan eri tavalla suomalaisen työmiehen/työntekijän täsmällisyyttä.

Tosin, täällä ei ehkä nopeudella ja täsmällisyydellä juhlita, mutta palvelu on sitten joustavampaa ja usein saa jotain extraakin. Kuten silloin kun vesilaitoksen mies omalla autollaan vei miekkosen ostamaan osaa rautakauppaan. Vaikka homma ei ollut edes vesilaitoksen varsinaisesti. Suomessa tuskin olisi tälläista palvelua saanut.

Kaikella on puolensa.

Päivä sentään on tänään(kin) kaunis. Saa nähdä tuleeko viikonlopuksi luvattu myrsky tänne.

Laitan tähän kuvan muutaman illan takaisesta upeasta taivaasta. Taivaalla oli auringonlaskun aikaan punainen sydämen mallinen pilvi. Uskomaton!
Myös eilen oli hyvin kaunis punertava auringonlasku.

2 kommenttia:

 1. Moikka! Oon nyt tässä pitkään lukenut sun blogia ja monesti Fuengirolassa käyneenä (kuukauden pituisia reissuja) mua kiinnostaisi muuttaa asumaan sinne. Olisi kiva, jos voisit tehdä postauksen siitä, mitä kaikkea tarvitsee tehdä ennen muuttoa ja muuton jälkeen yms. vähän kuin "muutto-opas" :D Kauanko muuten olet asunut Espanjassa ja mikä sai sut muuttamaan sinne? Ja ihan kaikki vinkit on enemmän kuin tervetulleita! :)
  T. Aktiivinen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kyllä minä voin tehdä postauksen Espanjaan muutosta. Palataan asiaan piakkoin :) Kiitos viestistäsi!

   Poista