Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. marraskuuta 2014

Upea päivä - Retki Alhama de Granadaan ja kuumille lähteille

Tänään aamulla päätimme aikaisin lähteä ajelemaan kohti Alhama de Granadaa. Kyseinen kaupunki sijaitsee noin sadan kilometrin päässä meiltä sisämaahan päin. Se on Granadan kaupungista etelään päin, erittäin vanha pikku kaupunki.

Jo ajomatka sinne tarjosi ihan älyttömän upeita maisemia. Näimme kilometrikaupalla oliivipuita, peltoja, istutuksia ja upeaa vuorimaisemaa. Sierra Nevadan vuoristo kohosi pohjoisessa suurena ja ylväänä ja lumihuiput näkyivät kirkkaasti.

Ajomatkalla hieman pelästyimme, sillä oli melko kylmä. Vaikka menimme vain sata kilometriä rannikosta pohjoiseen päin, niin silti lämpötila romahti melko rajusti. Se oli kymmenen aikaan aamulla vain 5 astetta ja meillä ei ollut niin hirveästi lämpimiä vaatteita mukana. Lisäksi laaksoissa leijui raskas paksu usva.

Päästyämme kaupunkiin, huomasimme, että vaikka lämpotila ei edelleenkään ollut kuin kymmenisen astetta, niin tyyni ilma ja aurinko tekivät olosta oikein miellyttävän. Aluksi laskeuduimme kaupungista sen reunamilla sijaitsevaan kanjoniin, jossa suureksi yllätyksekseni oli RUSKA! Kyllä vain, tuolla sadan kilometrin päässä lehtipuissa oli ruska! Aurinko paistoi kirkkaasti ja puut suorastaan välkehtivät kirkkaan keltaisina. Oli niin kaunista! Ja ilma oli raikasta hengittää.

Kuljimme kanjonissa joen vartta eteenpäin ja osuimme useamman raunioituneen hylätyn talon kohdalle. Vähän matkaa kuljettuamme nousimme takaisin ylös kaupunkiin.

Kaupungissa kuljeksimme vanhoilla kujilla ja ihailimme vanhoja ränsistyneitä taloja. Jokin vanhoissa ränsistyneissä taloissa viehättää minua. Ja niitä on miellyttävää kuvata.
Sain otettua aika lailla valokuvia. Ympäristö oli erittäin inspiroiva!

Tämän jälkeen hyppäsimme autoon ja hurautimme vähän kaupungin ulkopuolelle, koska tiesimme siellä olevan kuumia lähteitä. Itseasiassa siellä on ihan luonnon kuuman lähteen päälle tehty uima-allas, johon maksaa kahdeksan euroa päästä kylpemään. Vesi on hyvin mineraalipitoista ja sillä sanotaan olevan parantavia vaikutuksia.

Me kuitenkin päätimme valita toisin. Vähän matkaa altaalta, joen varressa, on ilmaisia kuumia altaita. Siellä on ihan samaa vettä pienessä altaassa ja siellä saa löllytellä ilmaiseksi. Päätimme mennä sinne ja voi että miten nautimme 40-asteisesta vedestä.

Hassua oli tietysti se, että altaalla nautti olostaan kaksi eläkeläispappaa, mutta siellä oli kolme muutakin ihmistä ja he olivat suomalaisia eläkeläisiä. Kaksi suomalaista rouvaa ja herra. Siinä menikin kylpytuokio mukavia höpötellessä. Toinen rouvista sattui vieläpä olemaan kotoisin kaupungista, jossa isäni asustelee. Maailma on pieni!

Tämä päivä oli erittäin onnistunut ja mukava. Näimme ihanaa vanhaa kaupunkia, saimme nähdä upean ruskan, upeita maisemia ja lisäksi kylpeä ja rentoutua kuumassa lähteessä.
Jos matkustaa tänne eteläiseen Espanjaan, niin suosittelen käyntiä tässä paikassa. Etenkin syysaikaan.

Niin ja kotiin palattuamme lämpötila oli täällä aurinkorannikolla 22 astetta. Iso ero vaikka niin lyhyt matka.

2 kommenttia:

 1. Kivan oloinen paikka! Toi ruska on aika hassu ajatus, kun ollaan Espanjassa / Etelä-Euroopassa, mutta tottakai sielläkin lämpötilan laskiessa ja syksyn tullessa se on ihan luonnollista.
  Tuollaiset "Onpas maailma pieni.." kohtaamiset jää mieleen ja ovat aina yhtä hämmentäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Madridissa ruska on tuttu mutta yllätyin, että Andaluciassa myös ja noinkin lähellä rannikkoa on noin hieno ruska. Upean näköistä!

   Poista