lauantai 4. lokakuuta 2014

Kesä tuli takaisin!

Kesä tuli takaisin! Aurinko paistaa, lämmöt ovat olleet 25-30 astetta. Ihanaa! Ei ole liian kuuma, mutta kuitenkin lämmin.

Lokakuu on ihana kuukausi täällä päin. Kelit ovat edelleen kesäiset ja valoisat, mutta pahin raateleva kuumuus on jo poissa. Kaikki alkaa kukkia uudestaan. Kuuman kesän jäljiltä kasvit ovat muutaman sadepäivän jälkeen heränneet kukoistamaan. Nyt alkaa niiden kukoistuskausi!

Pihallamme ruusut kukkii villinä ja ne tuoksuvat ihanalle! Tämä on mukavaa aikaa vuodesta. Suomessa lokakuussa on jo melko viileää ja pimeää, mutta täällä luonto heräilee uudestaan.
Rakastan värejä. Siksi alkusyksyn ruska-aika on aina Suomessa ollut suosikkejani, kesän lisäksi tietysti. Ensimmäinen fiilis mikä itselleni tuli toukokuussa, kun palasimme takaisin Espanjaan oli se, että ihan kuin elämään olisi yht'äkkiä palanneet värit! Toukokuussa kaikki kukki rehevänä myös ja pitkän harmaan talven jälkeen niiden värien näkeminen oli aivan uskomattoman virkistävää. Toukokuussa Suomessa ei vielä ollut vihreää, eikä oikein aurinkoakaan ja koko talvi oli ollut lumeton harmaa ja pimeä. Kuin olisi elänyt puoli vuotta huonossa mustavalkoelokuvassa.
Ja toukokuussa värit palasivat elämään!
Täällä lisäksi runsas valo tuo värit esiin todella rikkaasti. Taivas on aina hyvin sininen, meri on aina hyvin turkoosi, kukat kirkkaita ja ruoho vihreää.

Tokihan Suomessakin on kesällä värejä ja vehreyttä, mutta täällä kukat kukkii paljon voimakkaamman värisinä. On vaikka minkä väristä pensasta ja kukkaa. Aivan ihanaa!
2 kommenttia:

  1. Kanariallakin huomasi, kuinka muutamien ensimmäisten talvisateiden jälkeen luonto oli niin värikäs, että se näytti joskus kuin trikkikuvalta!
    Syksy on Espanjassa tosiaan siitä ihanaa, että kuumuus ei enää vaivaa ja ulkona oleminen on mukavaa. Muutenkin jaksaa eri lailla, kun lämmöt vähän laskee.

    VastaaPoista
  2. Totta turiset! Syksy on täällä niin mukava ja aurinko lempeä.

    VastaaPoista