tiistai 28. lokakuuta 2014

Kaunis Andalucia - päivä Rondassa

Toteutimme retken Rondaan tänään. Valitsimme vähän pidemmän reitin ajella sinne, koska emme ole kyseistä reittiä ajaneet koskaan. Reitti tarjosi hienoa maaseutumaisemaa ja vaikka se olikin hitaampi reitti, niin kannatti ajaa.

Oikeastaan se on niin, että ajaa Rondaan mitä tahansa reittiä täältä rannikolta, niin taatusti saa hienot maisemat. Takaisin ajoimme tuttua "vuoritietä" ja siellä on niin henkeäsalpaavat maisemat, että korkeanpaikankammoisen kannattaa jättää väliin.

Ronda on viehättävä vanha kaupunki, jossa kannattaa käydä jos eteläiseen Espanjaan tulee. Me kävimme katsomassa Rondan vesiputousta, joka laskee kuuluisan vanhan sillan juurelta alas. Vierailimme myös vanhassa mauripalatsissa, tai ei oikeastaan palatsisssa, sillä sitä restauroitiin, vaan palatsin vanhassa käytävässä, joka laskeutuu ylhäältä maan sisällä 120 metriä alas kanjoniin. Kanjonin pohjalla virtaa joki ja sieltä ennen muinoin orjat raahasivat vettä isännälleen 120 metriä portaita pitkin. Vierailemisen arvoinen paikka! Sisäänpääsy maksui 4 euroa ja sillä pääsi katsomaan puutarhaa myös.

Rondan halki tosiaan menee 120 metriä syvä kanjoni ja taloja on rakennettu ihan rotkon reunalle. Kyllä pikkaisen huimasi kurkata alas rotkoon. Vanha silta, joka ylittää rotkon, on rakennettu 1700-luvulla. Rondassa on ollut ihmisiä jo ihan kivikaudella, että se on ollut todella pitkään asutettu alue.

Rondan ympärillä on upeaa Andalucian maalaismaisemaa, jylhiä vuoria ja näimme kymmeniä suuria kotkia leijumassa taivaalla. Kannattaa käydä!

Tässä kuvia tältä päivältä, vähän sekaisin.2 kommenttia:

  1. Huikeat on maisemat ja vissiin "ihan kiva" kelikin! Toi silta olis kiva nähdä joskus livenä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kelit ovat mahtavat ja ehdottomasti kannattaa piipahtaa Rondassa jos tänne päin osuu.

      Poista