torstai 25. syyskuuta 2014

Vesiputousta etsimässä

Tänään hyppäsimme aamulla autoon ja huristelimme vuorten toiselle puolelle. Lähdimme etsimään vesiputousta, jonka tiedämme sijaitsevan siellä päin. Siellä on myös luonnon altaita, eli joen ja putouksen muodostamia vesialtaita joissa voi uida.

Meillä ei ollut onnea kyseisen vesiputouksen löytämisen kanssa. Kuljimme ryteiköissä, kaislikoissa ja vuorella ja mitään ei löytynyt. Löysimme joen kyllä ja löysimme muutaman matalan altaankin, mutta putousta ei vaan löytynyt.

Paikka oli kaiken lisäksi sellainen, ettei siellä löytynyt verkkoa, joten emme voineet navigoida kännykänkään avulla. Se oli todellakin paikka, jossa sai olla rauhassa muilta ihmisiltä. Siellä oli vain jättimäisiä heinäsirkkoja ja liskoja.

Reissu ei kuitenkaan ollut hukkareissu, sillä näimme upeaa vuorimaisemaa, pääsimme kiipeilemään ja viettämään ulkoilmaelämää uudessa paikassa. Nyt tiedämme hieman paremmin putouksen sijainnin, sillä selvitimme asiaa netissä googlekartan ja muiden ihmisten tekemien merkintöjen perusteella ja aiomme jossain vaiheessa tehdä uuden reissun sinne päin. Jos sää sallii, niin kenties jo huomenna.

Keli oli aurinkoinen ja lämmin, mutta pitkän samoilun jälkeen jopa helteinen. Olisi kannattanut ottaa hattu päähän. Täällä etelä-Espanjassa kannattaa aina kantaa mukana vettä, jos lähtee kävelemään tai retkeilemään. Talvellakin voi tulla lämmin luonnossa samoillessa.
Ja tietysti fiksu laittaisi aina aurinkorasvaa iholle. Minulta se tänään unohtui. En palanut, mutta naama on kohta kuin vanha nahkalaukku; tumman ruskea ja poimuinen.

Se on muuten jännää, että Espanja on Euroopan toiseksi vuoristoisin maa. Sen kyllä huomaa! Espanja on pullollaan upeaa vuorimaisemaa, niitä on kaikkialla! Se tekee matkustamisen tässä maassa niin ihanaksi. Kun autollakin suhailee ympäriinsä, niin yleensä aina on jotain hienoa katseltavaa. Useimmiten vuorimaisemaa. Täällä eteläisessä Espanjassa ei ole juurikaan metsiä. Maisema on hyvin avaraa ja vuoristoista. Kuivaa ja karua etenkin kesällä.
Silti vuorilta löytyy jonkun verran havupuita ja sitten on näitä Eucalyptus puita, mitä näkyy ottamissani kuvissa. Sade ei olisi pahitteeksi. Maisema on edelleen hyvin kuivaa. Talvella yleensä kaikki paikat rehevöityy enemmän.

Tässä kuvia tämän päivän luontoretkeltä.


2 kommenttia:

  1. Mekin tykättiin Kanarialla vapaapäivinä ajella paljon vuorilla. Osassa näistä sun kuvista maisemat ovat hyvin samannäköiset kuin Kanarialla! Harmi, että ette löytäneet vesiputousta, mutta onnea uudelle yritykselle; jäämme odottamaan raporttia kuvineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoristomaisema on kyllä aina hieno! Se on jotain sellaista mitä meillä ei Suomessa ole. Vesiputouksen sijainnista on nyt parempaa tietoa ja jonain päivänä lähdemme etsimään sitä uudestaan :)

      Poista