tiistai 16. syyskuuta 2014

Tiistai on asioiden hoitamispäivä!

Tänään oli piiiiitkästä aikaa raikas aamu. Lämpötila taisi olla vain 23 astetta. Melkein viileää!!!
Kyllä se syksy vaan tekee tuloaan! Yöllä ei tarvinnut edes pitää ilmastointilaitetta päällä.

Kävimme aamupäivästä hoitamassa pankkiasioita. Pankeissa on aina hirveä jono täällä. Suuri osa ihmisiä toimii täällä edelleen vanhanaikaisesti, eli menevät ihan fyysisesti pankkiin maksamaan laskuja. Suomessa en muista käyneeni pankissa vuosiin. Hoidan asiat aina verkkopankissa.

Täällä on kuitenkin helpompaa käydä pankissa, koska pankissa on englanninkielistä henkilökuntaa ja verkkopankissa pitäisi operoida täysin espanjaksi.

Ei ole myöskään harvinaista sekään, että ihmiset menevät perjantaisin käteisen rahan kanssa pankkiin tallettamaan ne tililleen, sillä heille on maksettu palkka käteisellä.

Pankeissa ei ole vuoronumerokoneita, vaan ihmiset tulevat sisään ja kysyvät "La ultima?". Eli kuka on viimeisenä jonossa. Sillä tavoin he tietävät oman vuoronsa.

Pankkiasioiden jälkeen kävimme lottotoimistossa. Kyllä vaan, täällä on lottotoimisto. Lottoaminen onnistuu ainoastaan noissa toimistoissa. Täällä on useita eri lottoja, mutta useimmiten teemme Euromillions loton, koska siinä päävoitot pyörii 40-100 miljoonassa eurossa. Vaatimatonta, eikö?

Lopuksi piipahdimme vielä kahvilassa kahvilla. On niin kaunis päivä (kuten suurin osa päivistä täällä) ja ei ollenkaan liian kuuma. Terasseilla on mukava istua juomassa kahvia. Etenkin, kun kahvikupponen maksaa euron, eikä 3,50-4 e kuten Helsingissä. Helsinki on kyllä niin ylihinnoiteltu kaupunki.

Kun palasimme kotiin, meitä vastaan tuli postimies. Postimies ajaa täällä skootterilla. Postimies ei myöskään käy jakamassa postia joka päivä, sillä joskus hän ei ehkä vaan jaksa. Hän jakaa postia fiiliksen mukaan. Sadepäivinä ei posti kulje, koska olisihan se ikävää ajella skootterilla sateessa.
Tänään kuitenkin meille oli tullut paketti. Kun astuimme portista pihallemme, huomasimme, että paketti lojui portin takana maassa. Huvittavaa, että postimies oli heittänyt paketin portin yli, vaikka paketissa lukee "fragile" eli särkyvää. Minua nauratti niin paljon. Ei siinä paketissa ollut mikään rikki mennyt, mutta voin kuvitella miten postimies on viskannut paketin maahan piittaamatta tekstistä. Hassua.

Muuten posti toimii täällä kohtuu hyvin. Esimerkiksi kaikki pienet paketit, jotka olemme vieneet postiin ja lähettäneet Suomeen, ovat olleet perillä alle viikossa. Mitään kovin arvokasta en kuitenkaan lähettäisi ehkä. Itseasiassa Suomen posti harmitti minua ennen tänne lähtöä useaan otteeseen. Sain odotella pakettejani ties kuinka kauan (tiesin niiden seisovat postinlajittelukeskuksissa) ja kerran jouduin soittamaan postiin, koska meille ei oltu jaettu postia yli viikkoon. Kun soitin ja tiedustelin asiaa, niin minulle sanottiin, että ehkä teille ei vaan ole postia. Samana päivänä töistä kotiin mennessäni postilaatikko sitten kuitenkin pursusi yli viikon vanhoja kirjeitä, jotka olivat tulleet kerralla. Että sellaista se Suomen postikin voi tehdä.

Ihmiset ovat palanneet töihin ja lapset kouluihin. Syksy on täällä (mittari pöydällä näyttää 28 astetta). Huomiseksi on luvattu jopa sadetta! En usko ennenkuin näen. Edellisestä sateesta on kolme kuukautta.

Illalla hurautamme vielä hakemaan uudet rillini optikolta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti