Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. syyskuuta 2014

Sateiset terveiset! Syksy on saapunut Espanjaan!

Viime yönä satoi niin lujaa, että en saanut kunnolla nukutuksi. Sitä pauhasi alas oikein kunnolla. Kuten taisin jo aiemmin mainita, täällä sataa harvoin, mutta kun sitä tulee, niin sitä yleensä tulee täysillä. Tuolla oli yhdestä kiviseinämästä lähtenyt veden mukana ihan kivenlohkareita ja vierinyt kadulle.

Taisi sitä ukkonenkin jyrähdellä muutaman kerran viime yönä. Onneksi se loppui nopeasti, sillä en pidä ukkosesta.

Tänä aamuna oli melko raikas sää lenkkeillä koiran kanssa. Koko päivän on uhkaavat pilvet roikkuneet taivaalla ja vähän väliä on ripotellut vettä. Siksipä suuntasimme tänään katsomaan elokuvaa Miramarin ostoskeskuksessa sijaitsevaan leffateatteriin. Olimme miekkosen kanssa kaksin koko salissa. Leffa oli hyvä. Se oli vakoojatrilleri nimeltään The most wanted man.

Iltapäivällä teimme pitkästä aikaa koiran kanssa lenkin tuossa meidän vuorenrinteessä. Siitä onkin aikaa kun olemme siellä lenkkeilleet. Kesäkuumalla kyseinen reitti ei vaan ollut mahdollinen, sillä vuorenrinteeseen porottaa aurinko niin kuumasti. Nyt 22 asteen lämmössä se oli ihan oiva reitti.

Kyllä vaan edelleen ihmettelen sitä, miten kylmältä voi 22 astetta tuntua. Jouduin pukemaan farkut jalkaan tänään ekaa kertaa kuukausiin. Ajattelin laittaa nyt illalla pitkästä aikaa tuikkuja palamaan. On niin syksyinen fiilis.

Sade on silti hyvä juttu. Kyllä luonto on sitä niin kaivannut. Meidän pihalla ruusut innostuivat kukkimaan pitkästä aikaa. Kesähelteillä ne eivät jaksaneet kukoistaa.
Ostettiin kaupasta tulppaanin ja hyasinttien sipuleita. Aateltiin huomenna pistää niitä maahan, kun ohjeessa sanottiin, että ne pitää istuttaa syys-marraskuussa ja sitten ne kukkisi huhti-toukokuussa. Täällä hyasintti ei ole joulukukka niinkuin Suomessa. Etsin niitä toissa jouluna, sillä pidän niiden tuoksusta. Niitä ei myyty missään. Nyt sitten on mahdollista sentään nauttia niiden tuoksusta ensi keväänä, mikäli ne alkavat kasvaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti