perjantai 12. syyskuuta 2014

Kotona Espanjassa taas!

Nyt ollaan taas kotona Espanjassa! Oli todella mukava reissu Portugalissa. Näin ihania auringonlaskuja, näin täysikuun laguunin yllä, pääsin valtamereen uimaan, pääsin ihmettelemään vuoroveden vaihteluita, näin rapuja juoksemassa takapihalla laguunissa, näin oudon "merimakkaran", pääsin tutustumaan Faron kaupunkiin, söin todella hyvää kalaa, join hyvää paikallista viiniä, sain paljon aurinkoa ja valoa, pääsin kokeilemaan päällä seisontaa maailman pehmeimmällä hiekalla, näin hienoja rantoja. Niin monta hyvää kokemusta!

Matkailu kannattaa aina. Ei ole mitään niin hienoa, kuin päästä tuntemattomaan paikkaan ja kokea se. Nähdä kauniita paikkoja, maistaa paikallista ruokaa, kuulla outoa kieltä ja kokea jotain sellaista, mitä kotona ei voi kokea.
Tuskin kukaan innostuu, niin paljon tuiottelemaan taskurapujen touhuja, kuin minä. Kiehtovia outoja olentoja!

Portugalilaiset puhuvat ainakin Algarven alueella hyvää englantia. Parempaa kuin espanjalaiset. Kohtasin matkan aikana ainoastaan ystävällisiä ihmisiä. Kaikki Portugalin asukit olivat erittäin mukavia, ystävällisiä ja avuliaita.
Heidän kielensä on käsittämätöntä, mutta luettaessa se muistuttaa vähän espanjaa. Ääntäminen vaan on hyvin erikoista. Toisaalta, suomen kieli kuulostaa varmasti heidän korvaansa yhtä oudolta ja erikoiselta.

Ruoka oli yhtä ihanaa, kuin Espanjassakin. Paljon mereneläviä ja kalaa. Söin todella hyvää kultaotsa-ahventa eli Doradaa. Lisäksi maistelimme myös todella herkullisia sardiineita suoraan grillistä. Tuore kala grillissä ei tarvitse mausteeksi muuta kuin karkeaa merisuolaa. Ihan pirun hyvää!!!

Laitan tähän vielä sekalaisia kuvia reissusta. Laitan myös kuvan mystisestä "merimakkarasta". Se oli valtava olento, jonka löysin laskuveden aikana matalikosta.Se oli isompi kuin jalkateräni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti