Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. syyskuuta 2014

Ihana syysretki Parque de Ardalesiin

Tänään aamulla varhain hyppäsimme koiran kanssa autoon ja huristelimme Parque de Ardalesiin eli luonnonpuistoon, joka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä meiltä. Siellä on ensinnäkin poikkeuksellisen vihreän väriset järvet, mutta myös uskomattoman jylhää ja majesteettista vuoristoa.

Järvet ovat tekojärviä ja niistä tulee käsittääkseni ison alueen juomavesi. Nyt järvien vedenpinta oli huomattavan paljon alempana, kuin kesäkuussa. Kuivuus on verottanut osansa vedestä.

Kävimme ihan ylhäällä ihailemassa maisemia ja poikkesimme myös järven rannassa. Ylhäällä maisema on niin henkeä salpaavan upea, että sitä vaan jää tuiottamaan. Siellä ei kuulu ääniä. Se on paikka, jossa on totaalinen rauha.

Ylhäällä ollessamme emme nähneet jättimäisiä kotkia, mutta järven rannalta katsottuna huippujen ympärillä kaarteli useampikin todella suuri kotka, joiden siipien väli oli toista metriä.

Tuolla El Chorron alueella on kuuluisa Camino del Rey. Se on vuoren seinämään rakennettu "hylly", jolla kiipeilijät ja muut uhkarohkeat kulkijat käyvät kulkemassa. Se on todella korkealla ja siellä on kuollut useita ihmisiä vuosien saatossa. Siksi se suljettiin jokunen aika sitten.
Nyt sitä ollaan kuitenkin taas avaamassa ja itseasiassa näimme muutaman ihmisen keikkumassa siellä. Tuo Camino eli tie mutkittelee vuoren seinää ja kanjonirotkon seinämää pitkin ja se ei todellakaan ole heikkohermoisille. Itse en menisi. Iltalehden nettisivulla on juuri juttua siitä, kuinka se reitti aiotaan avata uudestaan.

Parque de Ardales on todella kaunis ja rauhallinen paikka, jossa on uskomattomia rotkoja, kanjoneita, kivimuodostelmia, järviä ja maisemia. Siellä on mukava käydä. Hyvällä onnella siellä voi nähdä vuorikauriita.
Kesäaikaan järvelle voi mennä melomaan tai polkuveneellä. Niitä vuokrataan siellä. Lisäksi siellä on leirintäalueita ja muutama ravintola.

Tässä kuvia retkeltämme. Jami oli innoissaan, kun pääsi mukaan. Lämpötila oli aamulla vain noin 20-25 astetta, joten oli mukava ulkoilla ja koirakaan ei läkähtynyt.


2 kommenttia:

  1. Kivan rauhallisen näköinen paikka ja upeat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on! Kaunis ja rauhallinen paikka. Suosittelen käymään jos piipahtaa eteläisessä Espanjassa!

      Poista