lauantai 23. elokuuta 2014

Shoppailua ja koirajuttuja

Tänään kävimme "aleostarilla" eli Malagan lähistöllä sijaitsevalla outlet-ostarilla. Edellisen kerran kävimme siellä muistaakseni kesäkuussa ja silloin löysin El Corte Inglesin Outlet myymälästä bikinit hyvään alehintaan. Nyt menin ihan vaan vailla ostoaikeita katselemaan ja kuinkas ollakkaan, löysin taas bikinit! Bikineiden alkuperäinen hinta oli 30 euroa, sain ne kahdella eurolla. Melkoinen alennus! Hyvä ostos!

Ostarin parkkipaikan toisella laidalla sijaitsee Bauhaus ja sieltä haimme vähän maalia ja puunsuoja-ainetta pihamme portteja varten.
Lisäksi poikkesimme eläinkaupassa ostamassa koiralle ruokaa ja kasan luita. Jami on ollut meillä tänään tasan kuusi vuotta ja hän on luunsa ansainnut.

Uskomatonta miten nopeasti aika menee! Kuusi vuotta sitten matkustimme Tallinnan koiratarhalle hakemaan Jamia. Se oli pahanhajuinen koira, jolta irtosi paljon karvoja ja se ei osannut lainkaan käyttäytyä millään lailla. Se pelkäsi hihnaa ja se riehui ihan päättömästi.
Ensimmäisen kerran kun olin sen kanssa kahden kotona, se kaatoi minut maahan ja vei voileivät käsistäni. Olin ihan järkyttynyt, koska en ollut koskaan ennen törmännyt sellaiseen koiraan, joka on niin kuriton. Meillä oli haastava alku yhdessä. Sekä koira, että minä jouduimme opettelemaan asioita. Kesti jonkin aikaa, että Jami edes alkoi ottamaan minua tosissaan. Nykyään hän tietää, että mammaa ei pidä suututtaa, sillä mamma on laumanjohtaja. Opettavaiset kuusi vuotta on ollut! Jami on kehittynyt valtavasti, vaikkakin vieläkään hän ei pidä täysin vieraista ihmisistä (eikä kyllä kaikista tutuistakaan), eikä uroskoirista.
Koirakouluttaja Cesar Millan sanoi kerran, että ihminen ei saa sitä koiraa minkä hän haluaa, vaan sen koiran minkä hän tarvitsee. Uskon, että se pitää paikkaansa. Koiralta voi oppia ihan yhtä paljon, kuin koira voi oppia sinulta.

Nyt Jami on arviolta 7-8 vuotias. Tarkkaa ikää ei tiedetä, koska hänet oli viety tarhalle suoraan kadulta. Kukaan ei tiedä milloin hän on syntynyt, kenen koira hän on ollut, miten kauan hän oli ollut kadulla. Jami rakastaa jahdata pieniä eläimiä.. kuten kissoja, joita kulkee täällä paljon vapaana. Tällä viikolla Jami melkein sai kiinni rotan. Kammottavan suuren rotan!
Rotta laskeutui muuria pitkin alas juuri kun kävelimme siitä ohi. Jami pääsi kosketusetäisyydelle, mutta onneksi rotta pääsi karkuun. Rotalta olisi voinut tulla ikäviä tauteja.

Jos kukaan ikinä hankkii koiraa, niin kannattaa harkita koiratarhalta adoptointia. Espanjassa esimerkiksi hylätään tuhansia koiria koko ajan. Koiranpentuja tiputetaan roskapönttöihin, koiria hylätään kaduille, osa hylkää koiran koska se kasvoi isoksi.. Malagan alueen koiratarhat ovat täynnä hylättyjä koiria.
Suomalainen järjestö Espanjan koirat tuo koiria täältä Suomeen ja ihmiset voivat adoptoida koiria heidän kauttaan. Heillä on nettisivut.

Espanjalaisilla olisi paljon opittavaa eläinten pidosta. Joillekkin eläin on vain tavara, jonka voi heittää pois kun kyllästyttää. Kissojakin on täällä ihan ongelmaksi asti. Tosin pitävät rotat vähän kurissa.
Meidänkin pihalla asui emo neljän pennun kanssa. Hellyttiin ruokkimaan niitä ja poikaset ovatkin nyt kasvaneet suhteellisen isoiksi jo. Naapurin pihalla majailee toinen kulkukissa kahden pennun kanssa. Kissoja on kaikkialla. Jos valmistamme kalaa, viemme päät aina kissoille. Onneksi on olemassa muitakin ihmisiä, jotka ruokkivat kissoja puistoissa. 

Alin kuva on otettu laivassa matkalla Helsingistä Saksaan. Laivamatka on pitkä ja tylsä, joten iso osa siitä meni torkkuessa. Jamin mielestä parasta oli torkkua mamman mahan päällä.


2 kommenttia:

 1. Eksyin tänne sun blogiin ja olin kommentoivinani jo churrotekstiä, mutta se kommentti taisi hukkua jonnekin... No kuitenkin, kiva blogi sulla, aion jäädä seurailemaan!

  Ihana otus tuo teidän Jami! Meilläkin on koiratarhalta adoptoitu Vinski, andalusian rottakoira ja sen poika Oliver. Niin, ja niistä churroista tuumin vain, että on herkullisen näköisiä, samanlaisia kuin Kanarialla, ei niinkuin mantereen churrot yleensä!

  VastaaPoista
 2. Jami on melkoinen persoona. Koira voi kyllä opettaa ihmiselle niin paljon!

  Ihanaa, että olette adoptoineet koiria! Yritän aina kaikille sanoa, että aina ei tarvitse ostaa pentua, että tarhoilla on valtavasti ihania otuksia, jotka myös kaipaavat kotia.
  Meidän pitäisikin itseasiassa tehdä piakkoin reissu Malagan koiratarhalle. Sinne voi viedä tosiaan ruokalahjoituksia.

  Kiitos palautteestasi!!!

  VastaaPoista