torstai 21. elokuuta 2014

Portugalin matkan suunnittelua

Malagan ferioiden jälkeen olemme viettäneet hiljaiseloa. Lähinnä olemme käyneet rannalla ja eilen kävimme elokuvissa.

Merivesi on nyt sopivan virkistävää eikä ollenkaan liian kylmää. Pitkään pohdimme, että mikä siinä on, että sellaisina päivinä, kun on todella kuuma ja kuuma tuuli puhaltaa, niin merivesi on silloin jäätävää. Siis todella jäätävää. Meriveden lämpötila voi sellaisina päivinä olla tippunut jopa kolme astetta.

Saimme siihen tieteellisen vastauksen lukemalla paikallislehteä. Täällä vaikuttaa ilmiö nimeltä TERRAL. Terral on tuuli, joka puhaltaa kesäaikaan pohjoisesta. Se on se kuuma tuuli. Se tuntuu välillä siltä, kuin joku puhaltaisi hiustenkuivaajalla. Se on ihan oikeasti kuuma tuuli.
Terral tulee pohjoisesta eli sisämaasta ja Espanjan sisämaassa on kesäaikaan todella kuuma. Jopa yli 40 astetta lämmintä. Kun se tuuli sitten tulee maata pitkin tänne meille, se työntää pintaveden merestä kohti Afrikkaa ja tällöin syvältä merestä pääsee kylmää "pohjavettä" tänne meidän rannoille.
Se on siis se selitys, miksi kuuman tuulen päivinä merivesi on jäätävän kylmää.
Tänään se kuitenkin oli ihan miellyttävää ja virkistävää.

Varasimme toissa päivänä kämpän Portugalista ensi kuulle. Menemme Algarven alueelle neljäksi päiväksi "lomailemaan". Kämppä sijaitsee merenrantatalossa, siis suoraan hiekkarannalla! Saamme ihailla Atlantin aaltoja ja nauttia kirkkaasta valtamerestä. Syyskuussa sesonki on jo hiipunut ja siksi asunto oli halvempi kuin näin kesäsesongin aikana.
Olemme käyneet kyseisellä alueella 2012 ja silloin ihastuin Algarven rantoihin.
Kämpän vuokraaminen oli parempi vaihtoehto, kuin hotelli, sillä kun reissaa koiran kanssa, on kätevämpää olla ns. omassa rauhassa ja tulee myös edullisemmaksi kun voi kokata suurimman osan ruuista omassa keittiössä.

Lähellä asuntoamme on Faron kaupunki ja Ria Formosan laguunialue. Odotan innolla snorklaamaan pääsyä ja muutenkin koko matkaa.
Algarve on hyvin kaunista aluetta ja suosittelen matkustamaan sinne, jos vaan yhtään kiinnostaa. Etelä-Portugalin rannikko on täynnä täydellisen kauniita hiekkarantoja, mutta myös jylhempää kalliota, joista on huima pudotus mereen. Näköalojen takia on vierailemisen arvoinen paikka!
Portugalissa puhuvat myös parempaa englantia, kuin Espanjassa. 

Tässä muutama kuva kahden vuoden takaisesta Portugalin matkastamme kyseiselle alueelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti