sunnuntai 24. elokuuta 2014

Oleminen on kivaa!

Tänään olen ollut maalari! Maalasin osan aidasta ja portista. En saanut koko aitaa vielä maalattua, sillä aamun vaihtuessa päiväksi, alkoi aurinko porottamaan siihen malliin, että meinasi taju lähteä.
Moni ei tajuakkaan, miten kuuma tämä eteläisen Espanjan aurinko onkaan kesäaikaan. Se on armoton. Se on raaka!

Minua pari vuotta sitten lääkäri ihan varoitti, että ei missään nimessä saa päivällä tehdä mitään raskasta, eikä urheilla kuumimpaan aikaan. Se on totta! Suomen aurinko on niin lempeä tähän verrattuna. Tai sama aurinkohan se on, mutta täällä se tykkää vaan porotella huomattavasti kuumempaan.

Ilmasto muokkaa ihmistä. Meissä ihmisissä näkyy mistä olemme kotoisin, ainakin vähän. Täällä ihmiset eivät ole niin tehokkaita ja hysteerisiä suorittajia, kuin jossain pohjoisemmassa. Ei täällä voi rehkiä hulluna, etenkään kesällä. Taju lähtee, jos yrittää olla supertehokas. Täällä otetaan iisimmin. Asiat hoituvat vähän verkkaisemmin. Ei oteta stressiä aikatauluista. Ei tunneta huonoa omaatuntoa päiväunista siesta-aikaan. Täällä aurinko paistaa aina. Ihmisen on helppo hymyillä ja ottaa rennosti.

Suomessa meillä on pitkät kylmät talvet. Kai se on jollain tasolla muokannut meistä suomalaisista vähän sisäänpäin kääntyneempiä. Meidän on oltava tehokkaita ja nopeita. Ei siellä hyytävän kylmässä pimeydessä parane jäädä jahkailemaan paikalleen. Siinähän palelluttaa takamuksensa muuten.

Suomalainen on ahkera, mutta usein/joskus unohtaa ottaa rennosti tai nauttia elämästä.
Itse kuulun niihin "syntisiin" harvoihin, jolle ei tuota mitään vaikeuksia vaan maleksia. Tykkään tehdä moniakin asioita, mutta minua ei hävetä sanoa, että olen ollut monta päivää tekemättä mitään. En koe, että olisin jotenkin arvokkaampi "hyödyllisten" tekemisieni puolesta. Jos on vapaata aikaa, niin miksi pingottaa? Jos laiskottaa ja on aikaa laiskotella, niin miksi ei laiskottelisi?
Kun olen töissä tienaamassa rahaa, teen töitä tehokkaasti ja olen palkkani ansainnut. Kun on vapaata, niin en yritä olla hyödyksi jatkuvasti. Voin lukea tänään kirjaa koko päivän ja huomenna maata rannalla koko päivän. Minun ei tarvitse täyttää vapaa-aikani tyhjiä aukkoja jatkuvalla "hyödyllisellä" tekemisellä. Kuinka moni ihminen osaa vain olla? Olla hetken ajattelematta, tekemättä, suorittamatta.

Ilmastolla on jonkunlainen vaikutus ihmiseen. Olen siitä varma. On aika erilaista viettää marraskuu Suomessa tai viettää se täällä Espanjassa. Sain itse sen kokea pari vuotta sitten. Marraskuu on kuukausi, joka vie meikäläisestä mehut täysin. Täällä marraskuussa olin täynnä energiaa ja jokainen päivä mentiin hyvällä fiiliksellä. Auringolla on niin suuri vaikutus! Aurinko antaa energiaa!

Joka tapauksessa, huomenna jatkan maalausprojektiani. Saatamme myös huomenna tehdä autoretken itään päin rannikkoa. Haluaisin mennä Nerjan turkoosin värisiin aaltoihin uimaan. Ehkä löytää pari hienoa simpukankuorta ja syödä jäätelöä

Tässä vielä muutama kuvanen tämän päivän maalailuista. Tarttee muuten vetää pari kerrosta maalia vielä lisää.
Ja lisäsin työkuvan lisäksi "huvikuvan" uima-altaalta, ettei menisi pelkäksi aherrukseksi näiden kuvien puolesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti