lauantai 16. elokuuta 2014

Kuvia eilisistä juhlista

Eilen juhlittiin tosiaan Virgen de la Cruzia, ristin neitsyttä eli Mariaa. Kylää oli koristeltu valoin ja parvekkeilta roikkui taas liinoja, joissa oli Marian kuvia.
Naiset olivat pynttäytyneet upeisiin perinteisiin asuihin. Niitä asuja oli kaikissa väreissä. Jopa pienet tytöt oli puettu ja pyntätty ja he näyttivät aivan nukeilta. Espanjalaiset lapset ovat niin suloisia pitkine silmäripsineen ja kiharoineen.

Kulkuetta odotellessa kävimme juomassa lasillisen viiniä ja miekkonen otti pullollisen alkoholitonta olutta, sillä hän oli kuskina.
Kulkueessa kannettiin ristiä, kynttilöitä ja lopuksi valtavaa "lavaa" jolla Marian patsas seisoo. Se on iso ja painava lava ja ilmeisesti on jonkinlainen kunnia päästä kantamaan sitä. Pääsiäisenä esimerkiksi Jeesusta esittävää patsasta saattaa kantaa jopa 30 miestä.
Näitä "lavoja" joilla Maria, Jeesus tai pyhimys seisoo, kannetaan aina ympäri kylää katuja pitkin. Ensimäisenä kulkee ristin kantajat, sitten soittajat ja lopuksi tulee "lava", jolla "pyhähahmo" seisoo.
Jokaisella kylällä ja kaupungilla on omat pyhimyspatsaansa. Ne ovat yleensä kullalla/hopealla koristeltuja. Olen nähnyt uutisissa kertakaikkisen massiivisia Jeesus/Maria patsaita aivan ällistyttävän suurilla lavoilla ja niitä miehet raahaavat ympäri kaupunkia. Se on perinne.

Kun Marian patsas saapui aukiolle, jossa olimme, ihmiset alkoivat taputtaa ja hurraamaan. Ihmisiä oli liikkeellä paljon.
Oli mukavat kekkerit. Me tosin liukenimme paikalta jo melko aikaisin. Espanjalaiset juhlat alkavat myöhään ja kestävät myöhään. Me suomalaiset olemme vähän huonoja jaksamaan heidän rytmiään. Espanjalaiset myös heräävät myöhemmin kuin suomalaiset. Tosin ei se ole mikään ihmekkään, kun he syövät illallistakin usein vasta kymmenen aikaan illalla. Täällä mummot ja vauvat jaksavat valvoa yömyöhään, tosin, he varmaan nukkuvat siestan aikaan. Itse olen vähän huono nukkumaan päiväunia. Vaikkakin olen kyllä täällä ollessa pikku hiljaa opetellut päiväunien jalon taidon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti