torstai 28. elokuuta 2014

Kesän lämpöennätys!

Eilen lyötiin kesän lämpöennätys tässä meillä ainakin. Illalla kuuden maissa lämpötila nousi 38,1 asteeseen. Täksi päiväksi annettiin lämpövaroituksia Malagan provinssiin. 40 astetta!

Kammottavinta tässä on se, että nyt on käynnissä Espanjan ympäriajo ja tänään ne pyöräilijät osuu tänne meidän kylään. Täytyy olla aika rautainen kunto, että jaksaa ajaa 100 kilometriä päivässä 40 asteen helteessä. Minun mielestäni se on hulluutta. Miten kukaan voi jaksaa sellaista pyörtymättä?

Oma kuntoni jaksaa juuri ja juuri käydä koiran kanssa rauhallisella lyhyellä kävelylenkillä. Koira parka. Hän vaan makaa lötköttää sisällä kylmällä lattialla tai ulkona varjossa. Hän on niin tylsistynyt, kun ei jaksa tehdä mitään. Sitten kun aurinko laskee illalla, hän villiintyy. Sitten pitäisi leikkiä ja riehua ja hän juoksee nenä pystyssä alapihamme muurin luo haistelemaan ohi kulkevia tyttökoiria.
Reppana..

Päivisin leikimme vesiletkulla ja hän kastuu kylmästä vedestä. Se auttaa vähän kuumuuteen. Lisäksi olemme nyt pitäneet ilmastointia päällä.

Onneksi tätä pahinta hellettä on enää pari viikkoa. Sitten se yleensä on ohi kesän osalta. Syyskuun puolivälissä kelit alkaa olla ihanteelliset. Lämmöt ei nouse enää niin usein yli kolmenkympin.

Ja mikä parasta, ensi viikolla espanjalaiset palaavat työelämään ja muutkin turistit palailevat koteihinsa pohjoiseen. On taas tilaa olla rannalla ja muissakin paikoissa. Syyskuuta on odotettu!

Kasvimaamme ei ole tuottanut hedelmää toivotulla tavalla. Minä uskon, että kuumuus koitui kohtaloksi. Ainoastaan kesäkurpitsa tuntuisi kasvavan. Täytynee yrittää uudestaan syksymmällä, kun hieman viilenee. Kukkia kyllä kasvaa siellä täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti