maanantai 25. elokuuta 2014

Ihanaa snorklaamista Nerjassa

Tänään heräsimme varhain ja hurautimme 70 kilometriä itään päin rannikkoa. Nerjan seudulla on paljon viehättäviä rantoja, mutta tänään menimme pienelle rannalle Balcon Europan itäpuolelle. Rannan tuntumassa on paljon isoja kivenlohkareita, jotka ovat aikojen saatossa irronneet rannikosta. Niiden taakse pääsee kävelemään ja ne muodostavat useita pieniä hiekkarannan pätkiä.

Myös vedessä on kiviä ja ne ovat täynnä niihin kiinnittyneitä simpukoita. Noita simpukoita oli tänäänkin muutama vanhempi mies keräämässä, varmaankin ruuanlaittoon.
Snorklailin kivien luona ja veden alla kiviin on kasvanut paljon kasvustoa. Vesi oli kristallin kirkasta, kuin akvaariossa olisi sukeltanut. Kaloja oli älyttömän paljon! Yhdessä vaiheessa olin kalaparven ympäröimänä ja se oli niin hienoa. Suurin kala jonka näin, oli käsivarteni kokoinen. Pienimmät olivat ihan pikkuisia mustavalkoraitaisia "seeprakaloja". Löysin kivenlohkareitten välistä pienen luolaonkalon, jonne kalat menivät sisään ja ulos. Oli ihan älyttömän ihanaa snorklata lämpimässä kirkkaassa vedessä ja olla veden olentojen ympäröimänä. Satojen kalojen!

Löysin pohjasta myös muutaman hienon kierresimpukan, mutta poimiessani sellaisen käteen, huomasin, että sehän on vielä elävä. Laitoin sen takaisin pohjaan. Simpukoissa pitää aina tarkastaa, että sisällä ei enää ole asukkia. Olisi julmaa viedä elävä simpukka kuivalle maalle.

Tässä muutama kuvanen Nerjan reissusta.
2 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaan kokeillut snorklaamista, mutta haluaisin kyllä! Tässä Barcelonan edustalla vesi on kuulemma sameaa, mutta kovin kauas ei tarvitsisi mennä niin olisi vaikka mitä nähtävää. Ja nythän tuo vesi olisi sopivan lämpöistäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy koklaa!! Se on todella kivaa. Tietysti Välimeri on siitä tylsä, että meillä ei täällä ole samalla tavalla trooppisen värikkäitä kaloja tai koralleja, mutta kyllä siellä elämää riittää pinnan alla. Barcelonassa sameaa? Ou nou.. Jospa vähän matkan päässä siitä olisi parempi? Meillä täällä etelässä on kirkkaat vedet. Tosin nyt vasta alkaa olla todella lämmintä. Eilen oli 24 asteista. Muuten on pysytellyt vaan siinä 20 asteessa ja siellä ei kauaa ole tarjennut pulikoida kerrallaan :)

      Poista