perjantai 1. elokuuta 2014

Euroopan kesälomakuukausi käynnistyi

Se olisi elokuun ensimmäinen päivä. Suomessa elokuun saapuminen tarkoittaa yleensä sitä, että kelit alkaa pikku hiljaa viilentyä ja aikuiset palaa töihin ja lapset palaavat kouluun.
Täällä se taas tarkoittaa sitä, että turistikausi on kuumimmillaan, kelit on kuumimmillaan ja joka paikka on täynnä väkeä. Pohjoisinta Eurooppaa lukuunottamatta, koko Eurooppa on lomalla elokuussa ja kaikki paikat on buukattu täyteen.
Täällä lapset palaavat kouluun vasta joskus syyskuussa ja tämä on korkea sesongin huippua.

Minulle elokuu on kuukausista "ikävin", jos niin voi sanoa. Tokihan minä rakastan täällä kesää, aurinkoa, lämpöä ja merta. Elokuu on kuitenkin niin kuuma, että puolet päivästä menee eräänlaisessa hikikoomassa, eikä ulkona voi siestan aikaan tehdä mitään. Siestaa vietetään yleensä n. klo 14-17 ja silloin on niin  tolkuttoman kuuma, että taju lähtee. Uutisissakin varoitellaan, että päivällä kannattaa olla korkeintaan varjossa ja mitään urheilua ei kannata harrastaa.
Joten me puuhailemme aamupäivällä kaikenlaista ja sitten illalla. Päivät menee jossain varjossa loikoillen tai sisätiloissa.
Pari vuotta sitten kun asuimme täällä, oli aamuja elokuussa, jolloin jo kello seitsemältä oli 38 astetta lämmintä ja ilma seisoi. Se oli tukalaa.
Tähän mennessä kesäkelit on täällä olleet mukavat, vaikka kuumaa on ollut. Katsotaan miten kuumaksi tämän vuoden elokuu kehittyy.

Tänään aamupäivällä olimme rannalla ja vesi oli täydellisen raikasta, mutta mukavan lämmintä. Aaltoja oli ja meressä oli hauskaa kellua aaltojen riepottelemana. Väkeä oli ranta pullollaan. Tästä se alkaa, high season!

Itselläni on elokuulle vain yksi suunnitelma. Että ottaa mahdollisimman rennosti, syö paljon jäätelöä ja nauttii suloisesta joutilaisuudesta. Mitään aktiviteetteja en aio buukata elokuulle.
Syyskuussa voi sitten alkaa vähän harrastelemaan taas. Syyskuun alkukin on usein hyvin kuuma, mutta loppupäässä on jo ihan mukavaa. Nyt keskityn vaan rantaelämään, siestaamiseen ja oleiluun.

Olen joka ilta tehnyt joogaharjoituksia pihalla. Oikeastaan teen joogaharjoituksen kuusi kertaa viikossa. Saa nähdä miten elokuun iltoina jaksaa. Lämpötilat kun saattaa olla vielä yölläkin hyvin korkeat.

Tänään perjantaina on suunnitelmissa grillata ja herkutella. Saunominen olisi hauskaa, mutta on luvatu +36C, niin ei tunnu oikein houkuttelevalta mennä saunaan hikoilemaan. Ehdotin tuossa miekkoselle, että jos emme jatkossa lämmittäisi saunaa lainkaan. Että menisimme vaan puoleksi tunniksi autoon hikoilemaan. Säästyisi sähköä! Auto on kuin uuni! Turvavyöstä meinaa saada palovammat ihoon..

Ihanaa on kyllä se, että vaikka on elokuu, mikä Suomessa tarkoittaa jo ankean pitkän syksyn lähestymistä, niin täällä elokuu on vasta keskikesää. Meillä kesä jatkuu lokakuun loppupuolelle saakka lämpimänä ja senkin jälkeen marraskuu ja joulukuu hellii meitä lempeällä auringollaan ja valoisalla "talvella". Tieto siitä, että ei tarvitse viettää ankeaa pimeää marraskuuta Suomessa on suuri kiitollisuuden aihe minulle. Olen ihminen, joka kaipaa ja tarvitsee valoa.
Joten lopetan elokuun kuumuudesta valittamisen ja olen kiitollinen valosta ja lämmöstä ja suloisesta joutilaisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti