maanantai 28. heinäkuuta 2014

Retkisuunnitelmia

Täällä on annettu uutisissa eri puolille Espanjaa lämpövaroituksia. Sisämaassa ollaan neljänkympin lämpötiloissa ja osa rannikostakin lähentelee 36 astetta. Meillä on toistaiseksi ollut vielä "mukavat" lämpötilat. Mukavalla tarkoitan alle 35 asteen lämpötilaa. Viime yönä jopa kykenimme nukkumaan ilman ilmastointia. Olemme pihtailleet ilmastoinnin kanssa, sillä se kuluttaa paljon sähköä ja sähkö on kohtuullisen arvokasta täällä Espanjassa. Siksi pidämme sitä pääasiassa päällä vain öisin.

Jos totta puhutaan, en enää edes muista millaista on kun ei ole koko ajan hikinen. Enpä silti valita. Ei voisi olla täydellisempää kesää, kuin täällä. Meillä on satanut viimeksi puolitoista kuukautta sitten. Oikeastaan sade olisi jo tarpeen, todellakin. Kaikki on hyvin kuivaa.
Aurinko paistaa joka ikinen päivä pilvettömältä taivaalta ja on kuuma. Jos haluaa takuuvarman aurinkoisen ja lämpimän kesäloman, niin kannattaa suunnata tähän suuntaan.

Huomenna ajattelimme hypätä autoon ja hurauttaa n. 150 kilometriä rannikkoa pitkin kohti Tarifaa. Tarifa on Espanjan eteläisin kärki. Tarifassa Välimeri ja Atlantin valtameri kohtaavat. Meidän tarkoituksenamme olisi ajaa Tarifasta hieman ohi sinne Atlantin puoleiselle rannikolle. Siellä on erittäin upeita rantoja. Haluan päästä snorklaamaan Atlanttiin ja tehdä hienoja simpukkalöytöjä.
Tietysti jos aallokko on tosi kova, niin snorklailu jää sitten väliin. Silloin täytyy vaan tyytyä kellumaan aalloissa.

Tarifaan ajettaessa ohitamme myös Gibraltarin. Gibraltarin "the Rock" näkyy moottoritielle ja itseasiassa ranta jonne tähtäämme tarjoaa näkymät Afrikkaan. Marokon Atlasvuoristo näkyy rannalle. Ainakin kirkkaalla kelillä. Sinne siis huomenna ellei tule mitään estettä.


  
Kävimme eilen elokuvissa Malagan lähistöllä sijaitsevassa ostosparatiisissa Plaza Mayorissa. Elokuvaliput ovat täällä edullisempia kuin Suomessa. Eilen sunnuntaina päiväleffa oli "arvokas", eli 6,80e, mutta normaalisti arkisin päiväleffaan pääsee 3-5 eurolla, riippuen teatterista.
Kaikkia leffoja ei voi mennä katsomaan, sillä täällä edelleen dubataan leffat. Ne puhutaan päälle espanjaksi ja se on aivan hirvittävää.
Jos haluaa katsoa elokuvat alkuperäisellä kielellä (eli useimmiten englanniksi), niin pitää valita näytökset, jotka on merkitty VOS. Se tarkoittaa alkuperäiskieltä.
Elokuvista vain muutamat tulee alkuperäiskielellä, joten joskus on aika heikosti valinnanvaraa.
Plaza Mayorin lisäksi olemme käyttäneet Mijas Costan kauppakeskuksen Miramarin leffateatteria nimeltä Cinesur.
Molemmat ihan hyviä teattereita ja päiväleffassa saa usein olla ihan rauhassa melkeinpä tyhjässä salissa.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti