tiistai 1. heinäkuuta 2014

Merellistä meininkiä

Tänään aamulla suuntasimme satamaan. Sieltä ostimme liput laivaan, jolla pääsee naapurikaupunkiin. Edestakaiset liput Benalmadena-Fuengirola maksaa aikuiselta 14 euroa. Lähtöjä on molemmista suunnista noin parin tunnin välein.
Päivä on ollut kuuma ja kaunis, mutta merellä oli ihanan raikas tuuli. Jopa kylmä. Aallokkoa oli jonkun verran. Pelkäsin hieman tulevani merisairaaksi, mutta näin ei onneksi käynyt. Muistoissani on edelleen eräs traumaattinen Helsinki-Tallinna matka, jonka vietin laivan WC-tiloissa sikiöasennossa pahoinvoivana. Laiva keinui niin paljon, että kaikki laivassa voivat pahoin. Sen jälkeen olen hieman jännittänyt laivamatkoja.
Oli mukava nähdä rannikkoa mereltä käsin. Delfiineitä ei näkynyt, mutta niitäkin voi onnekkaat joskus nähdä tällä matkalla.


Fuengirolan päässä kävimme herkuttelemassa ja kahvilla. Joimme maitokahvit (Cafe con leche) ja nautiskelimme sokeriset lisukkeet. Oli muuten hyvää!
Samalla reissulla kävimme hoitamassa asioita. Eräs asioidenhoitaja on hoitanut meidän maahanmuuttoa koskevia asioita, joten siellä tuli piipahdettua uudemman kerran.
Asioidenhoitaja on eräänlainen asianajaja tai vastaava, joka hoitaa puolestasi erilaisia rekisteröintejä, vakuutuksia ja sen sellaisia. Esimerkiksi jo pelkästään auton rekisteröiminen Suomen kilvistä Espanjan kilpiin on aikamoinen prosessi. Siinä joutuu juoksemaan monesti virastoissa ja maksamaan erilaisia veroja. Siksi on kätevämpää antaa asianhoitajan hoitaa se, vaikka se onkin hieman kalliimpaa sillä tavoin.

Samalla reissulla bongattiin eräs joogapaikka. Olen yrittänyt löytää hyvää joogasalia täältä, mutta ongelma on se, että täällä paikallisilla joogasaleilla ei ole kunnollisia nettisivuja.
Olen tehnyt omaa Asthangaharjoitusta päivittäin kotipihallamme. Olisi kuitenkin kiva välillä päästä opettajan ohjaukseen. Katsotaan löydänkö hyvää joogaopettajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti