Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Shoppailua, syöminkejä ja synttäreitä

Viikonloppu mennä viuhahti ohi. Ollaan taas maanantaissa.
Viikonloppuna tuli useampaan kertaan oleskeltua rannalla. Vesi on edelleen jäätävää. Voi miten toivonkaan, että virtaus lännestä lakkaisi ja vesi hiukan lämpenisi.

Eilen fiksuna tyttönä jätin aurinkorasvan pois vatsan ja rinnan alueelta ja lopputuloksena oli punaiseksi kärventynyt vatsa, jossa iloisena plussana on kämmenen jälkeni. Kyllä! Minä torkahdin aurinkoon käsi vatsan päällä. Nyt on hirvittävän tyylikäs punainen vatsa, valkoisella kämmenen jäljellä varustettuna. Alkeellinen moka!
Täytyy välttää aurinkoa muutama päivä. Ehkä se siitä..

Lauantaina tuli kierreltyä ostareita shoppailun merkeissä, kun muutamat tuttavat Suomesta halusivat tehdä viimeisiä shoppailuja ennen Suomeen paluuta. Kierrätettiin sitten heitä kaupoissa.

Tuossa Malagan lähettyvillä on Factory Outlet ostari. Siellä on mm. Desigualin, Mangon, El Corte Inglesin liikkeet ja tuotteet on usein huimassa alessa.
El Corte Inglesin outlet myymälästä löytää Tommy Hilfigeriä, Ralph Laurenia, Ganttia, Calvin Kleinia ja monia muita merkkituotteita todella halvalla.
Jos tänne päin sattuu tulemaan reissuun ja halajaa merkkituotteita, niin tuolla kannattaa pyörähtää.
Itse löysin kyseisestä liikkeestä aivan ihanat kirkkaan väriset bikinit. Alkuperäinen hinta oli 30e, sain ne hintaan 7,90e.

Desigualilla oli monet tuotteista 70% alennuksessa.


Lauantaina mentiin syömään illemmalla. Miekkosellani oli syntymäpäivä, joten suuntasimme rantaan päin illallistamaan. Itse söin todella hyvää paellaa. Rakastan mereneläviä. Voisin syödä kilotolkulla rapuja, simpukoita, mustekalaa, kalaa.. Ihan mitä tahansa!

Ulkona syöminen on täällä aavistuksen edullisempaa, kuin Suomessa. Sen sijaan kaupasta ostettu ruoka on usein hyvin paljon halvempaa.
Olemme pitäneet kirjaa ostoksista ja tässä kuussa meillä on mennyt ruokaan rahaa kuusi euroa per naama päivässä. Se on todella vähän, kun ottaa huomion, että täällä syömme päivittäin laadukasta tuoretta ruokaa. Tuohon hintaan kuuluu niin kananmunat, maitotuotteet, tuoreet vihannekset ja hedelmät (runsaasti), herkut, pullovedet, sekä kala/liha. Summa sisältää myös viinin/oluen jota tulee ostettua ehkä kerran viikossa.
Meillä menee täällä puolet vähemmän ruokaan rahaa, kuin Suomessa.
Itse en osta lainkaan eineksiä tai mitään valmistuotteita. Pyrin syömään mahdollisimman aitoa ruokaa ja teen mielummin kaiken itse kotona.

Olen laittanut yrttejä kasvamaan pihalle. Siellä kasvaa myös tomaattia, paprikaa ja villinä rehottaa myös viinirypälekkin siellä. Haluaisin piakkoin laittaa pihalle myös kesäkurpitsaa, salaattia, kurkkua, punajuurta ja valkosipulia kasvamaan. Haaveena olisi saada vihanneksia mahdollisimman paljon omasta maasta.

Täällä ruoka ravintoloissa on hyvin yksinkertaista ja siksi myös hyvää. Raaka-aineet on laadukkaita ja se on kaiken perusta. Täällä kala on kalana ja liha on lihana. Tuoretta, maistuvaa.
Ei ylimääräisiä sörsseleitä tai turhaa hienostelua. Muutama hyvä raaka-aine ja se on siinä. Ei eineksiä, ei valmiina hankittuja kastikkeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti